Eric Foley

God

20 juni 2018 door Jeffrey Schipper

"Jezus is niet gestorven zodat jij in vrijheid kunt leven"

Iedere christen zou bereid moeten zijn om te sterven voor Jezus Christus, stelt Eric Foley. “Ik werkte met 36 mensen die hun leven voor Jezus hebben gegeven. Niet omdat ze moedig waren, maar omdat ze zonder Hem niets kunnen.” De oprichter van Voice of the Martyrs Korea sprak vrijdagavond op een interkerkelijke jongerenavond, mede mogelijk gemaakt door Geloofstoerusting.

Voordat Eric begint met zijn bijdrage stelt hij aan alle aanwezigen twee vragen. ‘Wie van jullie is bereid om te sterven voor Christus?’ en ‘Wie van jullie is christen?’ Nadat verschillende mensen hun hand hebben opgestoken, zegt Eric: “Ik heb dezelfde vraag twee keer gesteld. In de delen van de wereld waar christenen begrijpen dat dit één en dezelfde vraag is, groeit de kerk. Maar in het deel van de wereld waar christenen denken dat dit twee verschillende vragen zijn, krimpt de kerk.” In Noord-Korea – waar hij al zeventien jaar werkt – heeft Eric geleerd dat zijn twee vragen één en dezelfde vraag zijn.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Echt een boodschap, die gaat tot de kern van de zaak!
REAGEER
Dit is zo belangrijk! Goed dat jongeren dit horen. Jezus zei: "Als Ik je vrijgemaakt heb, zal je echt vrij zijn." Dat ervaren de Christenen in Noord-Korea!
REAGEER
J
Volgens mij is dit een geweldig voorbeeld en uitwerking van de brief van Paulus aan de Filippenzen.Met als "verzuchting" of te wel "nuchtere constatering":

... "Want het leven is mij Christus en het sterven gewin."

REAGEER
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher