Willem Ouweneel

God

15 juni 2018 door Willem J. Ouweneel

Hoe nederig ben ik?

Graag wil ik nog even doorborduren op het thema van de vorige week: verootmoediging van christenen naar elkaar toe. ‘Verootmoediging’ komt van ‘ootmoed’, een woord dat duidt op een deemoedige, nederige houding. Jezus zei tegen de mensen: ‘Neem mijn juk op je en leer van mij, want ik ben zachtmoedig en nederig van hart’ (Matt. 11:28).

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Fijn dat je nog een keer hierop doorgaat, Willem. Ik heb er ook nog verder over nagedacht. Want 'in stof en as zijn' is niet hetzelfde als 'zondig zijn'. God zegt Zelf, dat 'Zijn dienaar Job' goed van Hem gesproken heeft. Ik denk, dat 'in stof en as zijn' meer betekent: 'klein zijn'. Dat zegt Job ook: "Ik ben te gering; wat zou ik U antwoorden?"

I have a dream: dat alle gelovigen zich klein zullen voelen en constant zullen beseffen dat zij niets zijn en dat God alles is. En dan zo samen God aanbidden en Jezus grootmaken! De hemel op aarde!
REAGEER
Zo zijn er helaas ook veel broeders en zusters, waaronder ik menigmaal, die vooral bij anderen vele dwalingen zien.
REAGEER
O
GOED punt van dhr. Oudeneel. Het valt me regelmatig op dat veel broeders en zusters niet de nederigheid van hart hebben om zich terecht te laten wijzen op hun vele dwalingen.
REAGEER
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher