John Lapre

Dagelijks leven

03 juli 2018 door Marina de Haan

John Lapré pleit voor een stilterevolutie: "Stilte is nodig om Gods liefde te begrijpen"

In een drukke wereld waarin we van alles moeten, is het moeilijk om stil te worden. John Lapré start daarom met een stilterevolutie. In zijn nieuwe boek ‘Stoppen met moeten’ houdt hij een pleidooi om stil te worden. “Ik geloof dat echte rust en vrede te vinden is bij God. De essentie van stilte is onvoorwaardelijke liefde.”

Een samenleving waarin burn-outs aan de lopende band voorkomen, moet erkennen dat zij zich laat opjagen. Lapré legt uit: “Een mens heeft rust nodig. We kunnen niet eindeloos doorjakkeren. We moeten af van de drang om continu prikkels in ons op te zuigen.” Hij is daarom voor ‘prikkelbeheer’. “Prikkelbeheer is de enige manier om tot innerlijke rust te komen. Hoe dat te doen, houdt verband met onze karakters. Daar ga ik in mijn boek dan ook uitvoerig op in.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

I
Weer een interview met John. Misschien zou hij ook wat vaker de stilte op moeten zoeken ;-)
S
John is blijkbaar gevraagd door Marina om wat te vertellen wat hem zoal bezig houdt. Ik ben blij dat John vrijmoedig blijft getuigen over God in zijn leven en dat anderen hem blijven uitnodigen om daar vrijmoedig over te vertellen. Ga zo door, John Lapré!
J
Beste mensen,



Bovenstaand artikel gaat niet over homoseksualiteit. Reacties die op dit onderwerp betrekking hebben worden dan ook verwijderd. Probeer zoveel mogelijk on-topic te blijven. Dat is wel zo overzichtelijk ;-)



Met vriendelijke groet,

Redactie CIP.nl
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher