Ds. A. Kos

Levensverhaal

13 juni 2018 door Jeffrey Schipper

Ds. Kos deed cassettebandjes de deur uit: "De Heere sprak tot mij"

Voetbal en muziek stonden in het leven van ds. A. Kos op de eerste plaats. Een preek bracht daar verandering in. “Toen wist ik: ‘mijn leven moet ik anders inrichten’. Daar is mijn leven met de Heere begonnen.” Tijdens zijn werk als advocaat bereidde de hersteld hervormde predikant zich voor op werk dat hij veel liever doet: het evangelie verspreiden als dominee. CIP.nl zocht hem op in zijn woonplaats Middelharnis.

Hoe is de boodschap van het Evangelie bij u tot leven gekomen?
“Als tiener was ik een groot voetbal- en muziekfan. Deze hobby’s namen in mijn leven een centrale plaats in. Tijdens een doordeweekse kerkdienst ben ik op een gegeven moment geraakt door een bijzondere preek. Door die boodschap drong het tot mij door dat ik mijn leven anders moest inrichten, om te leven tot eer van God. Daar is mijn leven met de Heere begonnen.” Vanaf dat moment gingen tientallen cassettebandjes de deur uit. Van het voetbal nam hij afstand. “Daartegenover ging de Bijbel een stuk vaker open en worstelde ik met geloofsvragen als vergeving van zonden, geloof. De Heere sprak vaker door Zijn Woord tot mij en leerde mij rusten in Hem alleen. Gelukkig doet Hij dat steeds opnieuw. ‘Amazing grace’.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Fijn om te lezen! En als ik nog iets mag toevoegen aan de goede raad die hij kreeg: "Spreek veel met Jezus!" De levende omgang met Hem, door het horen van Zijn stem in het Nieuwe Testament, geven zo'n diepte en zo'n vreugde, dat het dagelijks leven glans krijgt en houdt, ook in de diepste dalen van leed die een dominee tegenkomt.
REAGEER
C
Hoi jelte,Misschien een domme vraag,maar wat versta je onder “refo geleuter”?
REAGEER
J
Ik word altijd kriegelig als ik dit soort verhalen lees. Van die brave-hendrik-verhalen, waar je alleen maar je schouders over kan ophalen. Typisch refo geleuter. Sorry hoor.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher