Arthur

Levensverhaal

18 juni 2018 door Stichting Vrienden van De Hoop

"Mijn ouders hadden moeten zeggen dat ik zelf mijn problemen moest oplossen"

Het is geweldig om ouders te hebben die altijd voor je klaarstaan. Toch kan dat soms een belemmering worden. Arthur (47) legt uit waarom.

Arthur heeft zorgzame ouders. “Mijn moeder is wel erg koppig. Ze wandelt door het leven alsof zij de enige is die weet hoe alles moet. Ik hoefde mijn eigen verantwoordelijkheid niet te nemen. Mijn moeder regelde de dingen wel. Toen ik in 2 atheneum zat ging het niet goed. Ik had met mijn ouders een gesprek op school over de vraag of ik moest blijven zitten of naar 3 havo zou doorstromen. Ik wilde atheneum blijven doen, maar mijn moeder dacht het beter te weten: ik ging naar 3 havo. Dat moment is in mijn gevoelsleven heel groot geworden. Er werd voor mij beslist. Ik heb nog lang gedacht dat ik dat atheneumdiploma alsnog wilde halen. Tegelijk dacht ik dan: ‘Stel je niet aan en ga je boterham verdienen’.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

K
Ik begrijp uiteraard wat je zegt Betsy. Mijn man en ik zijn beiden verslaafd geweest, hebben de Hoop met succes doorlopen, zijn nu papa en mama van 4 dochters en reizen de wereld over predikende de boodschap die ons leven heeft gered. Feit blijft echter dat ik er grote moeite mee heb dat als z'n moeder anders had gehandeld hij niet verslaafd zou zijn geworden. Een van de eerste dingen die wij leerden en mensen nu zelf leren is om de volledige verantwoording onder ogen te zien en die niet buiten jezelf te leggen.
REAGEER
K
Het valt mij tegen hoe er over de moeder wordt geschreven in dit artikel. Eerlijk gezegd schaamteloos! Als moeder van 4 dochters en ex gast van de Hoop (1982-1985) raakt mij dit. Ik denk dat de 'schuld' op geen enkele manier bij de moeder ligt. Wat een slecht geschreven stuk zeg. Om een moeder zo neer te zetten. Sorry, maar ik kies ervoor om basaal te reageren als moeder die voor haar 4 dochters door het vuur zou gaan. (Izaura van Denderen).
REAGEER
B
Daar ben ik het niet mee eens. Ik vind dat hij heel liefdevol is over zijn moeder. En het is niet goed om als ouders alleen maar liefde te geven aan je kinderen en ze niet te leren hun eigen keuzes en verantwoordelijkheden te laten nemen . Daar had zij ( zoals hij zelf goed heeft gezien) al met zijn 14 e mee moeten beginnen en eerder zelfs.

Opvoeden is niet alles overnemen , maar van verzorgen naar begeleiden in eigen keuzes en verantwoordelijkheden.

Fijn dat ze dit alsnog bij de Hoop hebben ingezien.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher