matthijs vlaardingerbroek
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

Auteur: Matthijs Vlaardingerbroek

Waarom God slechts een heel klein percentage zieke christenen in Nederland geneest

CIP.nl start met een serie lange artikelen over gebedsgenezing. De artikelen zullen worden geschreven door Matthijs Vlaardingerbroek en hierna worden aangevuld worden met interviews en artikelen van andere christenen in Nederland.

In deze serie over gebedsgenezing denk ik dat het goed is om te beginnen met het feit dat ik geloof dat God ook vandaag de dag nog steeds kan genezen en dat dit, hoewel niet in de mate van de tijd van Jezus, soms nog steeds gebeurt. God grijpt nog steeds bovennatuurlijk in het leven van mensen, die hierdoor op een wonderbaarlijke manier bevrijding, genezing en herstel vinden. Echter niet iedereen geneest. Eerlijker zou zijn om te zeggen dat slechts een heel klein percentage van christelijke (en niet-christelijke) zieken genezen. Op de vraag: “Waarom konden Jezus en zijn discipelen veel meer mensen met Gods kracht genezen dan wij vandaag de dag?” heb ik geen kant-en-klaar antwoord. Ik denk er wel veel over na en blijf op zoek naar mogelijke verklaringen.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Gebedsgenezing
- Martin Koornstra baalt na halve genezing op Urk: "Ik bied mijn excuses aan"
- Simon Ekkelboom gelooft niet meer in zijn eigen wonderbaarlijke genezing
- Was de genezing van Albert uit Urk echt een "onvoorstelbaar wonder"?
- Martin Koornstra ziet dat zijn dochter niet geneest: "Als vader kan ik niet 21 jaar lang bidden om een wonder"
- Wilkin van de Kamp over waarom God lijden toelaat en niet alle zieken genezen
Meer over Gebedsgenezing »

Reacties

C
Oh lieve zuster Dieleman,

Is dit nu niet juist wat de schrijver bedoeld en gaan wij dan vertellen wie wel en wie niet vol geloof bidt. Ik zou hier erg voorzichtig mee zijn. Er is heel veel in geloof gebeden voor mensen die uiteindelijk niet zijn genezen. We weten het niet waarom God niet geneest en het is veel beter om naast hen te staan dan hen te veroordelen, want dat doet u hier indirect.
Jammer dat u blijkbaar niet verder leest dan uw neus lang is, Cees de Jong. Want na mijn eerste zin schrijf ik over hen die gelovig bidden en God vrij laten. Dus ze accepteren het, als ze niet genezen, omdat ze geloven dat God beter weet wat zij nodig hebben dan zijzelf.
Toon meer antwoorden (8)
Toon meer reacties (16)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen