Nep nieuws

Nieuws

19 juni 2018 door Weet Magazine

Broodje aap: de strijd tegen (christelijk) nepnieuws

In februari 2018 stak een wonderbaarlijk verhaal op Facebook de kop op: de schedel van Goliath zou zijn gevonden. De steen die de reus doodde, zou zelfs nog in de schedel zitten. Bij de berichten stonden foto’s van reusachtige schedels en van een krantenartikel waarin een wetenschapper de vondst toelicht. Een geweldige vondst die de Bijbel bevestigt? Of toch niet?

Het verhaal dat Goliaths schedel gevonden zou zijn, komt telkens weer bovendrijven. Niet alleen is het al jaren oud… tot nu toe klopt er niets van! Vrijwel al die schedel-van-Goliath-verhalen voeren terug op een artikel uit 1993 van Weekly World News, een Amerikaanse krant die grotendeels bedachte verhalen publiceerde. Zo kwam de krant ook met het verhaal dat het paradijs ontdekt zou zijn (in de Amerikaanse staat Colorado) en schreef het dat Amerikaanse senatoren buitenaardse wezens waren.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

W
Zult gij ten gunste van God onrecht spreken en ten behoeve van Hem bedrog? Wilt gij Zijn partij kiezen, optreden als pleitbezorgers voor God? Job 13:7-8 Enige andere manieren om nep nieuws te onderscheiden: Het ontbreken van harde feiten (namen, data, plaatsnamen etc.), en inconsistenties in het verhaal. Mensen zijn wellicht bang voor Gods toorn als ze het niet geloven, beter het zekere voor het onzekere nemen i.p.v. te vertrouwen op Gods Geest die in ons is.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher