zandtovenaar

God

12 juni 2018 door Dick van den Bos

Zandtovenaar: "Ik wil een lichtend licht zijn en een zoutend zand"

Hij is dé zandtovenaar van Nederland en weet jaarlijks duizenden mensen in hun hart te raken met zijn kunsten. Met CIP.nl deelt hij wat geheimen hier achter. “De inspiratie komt vaak rechtstreeks van God. Toen Gordon zich op tv liet inspireren het geloof, was dat omdat ik beelden tekende die de Geest mij in gaf.” De zandtovenaar geeft aanstaande donderdag een benefietoptreden op de Evangelische Hogeschool.

De kunst van de zandtekeningen van Gert is dat de beelden in elkaar overvloeien. Het ene moment is het beeld een vogel en na kleine wijzigingen is het ineens een mensengezicht, bijvoorbeeld. Gert wil graag met de zandtekeningen zijn publiek in verwondering brengen. “Door de tekeningen laat ik veel van het leven zien. De mooie kanten, maar ook elementen van deze tijd. Bijvoorbeeld landen die tegenover elkaar staan, de vluchtelingenstroom of dreiging.”

Ik wil Jezus
“Mijn missie is om lichtend licht en een ‘zoutend zand’ te zijn. Juist als het donker is, is het effect van zelfs maar één klein waxinelichtje enorm. Zo heeft zout pas kracht als het in aanraking komt met iets dat flauw is. Ik wil met mijn kunst verlichten en prikkelen, openbaren en op smaak brengen. Ik wil laten zien dat er hoop is. Jezus geeft die hoop. Waar vele wegen doodlopen, is Hij de enige doorgang.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Buitengewoon knap wat Gert van der Vijver met zand kan doen! Hij is een echte kunstenaar. En geweldig dat hij zijn kunst tot eer van God gebruikt! Prachtig, dat hij dat 'zoutend zand' noemt. Ik heb er diep respect voor en hoop dat hij nog jaren door mag gaan. Juist de eenvoud van de beelden is zo treffend. Zoals ook de eenvoud van de taal van de Bijbel zo treffend is.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher