Gerard van der Schee

Dagelijks leven

11 juni 2018 door Marina de Haan

Waarom boosheid een geschenk van God is

Gerard van der Schee heeft een passie voor boosheid. Dat klinkt vreemd, maar eigenlijk is dat het niet. Boosheid is namelijk een geschenk van God. “Boosheid is volgens de Bijbel niet fout. Het is gewoon een gevoel, het is neutraal”, vertelt Gerard, die spreker en gemeenteadviseur is. 

Jaren geleden merkte hij dat veel mensen bruisen van goede ideeën maar dat die ideeën dan spaak liepen vanwege ruzies in teams of zoals hij het zelf noemt ‘door ander gedoe’. “Ik vroeg me af wie er wat aan doet. Dus ben ik een symposium over boosheid gaan organiseren. We bedekken boosheid vaak met de mantel der liefde, maar dat helpt niet en het is niet bijbels.” 

CIP+ logo

Wil je gratis verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Lees nog 3 artikelen gratis.

Lees dit artikel gratis Inloggen

Reacties

j
Boosheid een geschenk van God? Maar niet als je reageert uit frustratie!

Hoewel Gerard goede dingen zegt over omgaan met boosheid kan boosheid alleen een geschenk van God zijn als het om boosheid gaat over zondige structuren. Over onrecht in deze wereld, over armoede en onderdrukking. Boosheid als gave van God leidt in het meest positieve geval tot een roeping om Gods liefde en gerechtigheid uit te dragen en zondige structuren te ontmantelen.

j
Boosheid in kerken en op de werkvloer is vaak iets van het vlees. We worden opgeroepen vanuit onze nieuwe identiteit in Christus te reageren.
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher