Ronald Westerbeek

God

06 juni 2018 door Rik Bokelman

Het blijft watertanden naar het Koninkrijk van God (en lastig omgaan met een botte caissière)

"Dé grote valkuil van een christelijke conferentie is natuurlijk dat je lekker in een geestelijk ‘bubble’ zit. Maar het gáát om de plaatselijke kerk als vooruitgeschoven post van Gods Koninkrijk!," zegt Ronald Westerbeek, huistheoloog van New Wine, vertelt over het thema en de betekenis van 'het Koninkrijk van God'. Het thema van de New Wine Zomerconferentie 2018 is 'Proef het Koninkrijk'.

“Een van de krachtigste beelden die God gebruikt om ons in de Bijbel iets te vertellen over zijn Koninkrijk, is het beeld van een feestmaal," zegt Ronald Westerbeek. “God nodigt ons uit om maaltijd met Hem te houden en te proeven van het volle leven dat Hij ons wil geven! Denk aan Jesaja 25:6-9: een feestmaal met ‘uitgelezen gerechten en belegen wijnen’! Jezus kwam om dit Koninkrijk te brengen en het ‘leven in al zijn volheid’ (Johannes 10:10). En, zegt Jezus dan tegen zijn volgelingen, ‘zoals de Vader mij heeft uitgezonden, zo zend ik jullie uit’ (Johannes 20: 21). Ofwel: als kerk worden we uitgezonden om dit Koninkrijk te verkondigen. We mogen mensen uitnodigen met de woorden van Psalm 34: 9: ‘Proef, en geniet de goedheid van de Heer!’

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Hoe worden we gelijkvormig aan Jezus Christus, met andere woorden hoe bereiken we zijn geestelijke niveau? Het antwoord is te vinden in het boek Openbaring. Een consequent geestelijke verklaring van dit boek vindt u op de site www.openbaring.nu. Er staat heel veel tekst op, maar neem eens de tijd om dit alles rustig door te lezen en op u te laten inwerken. De tijd die u er nu voor vrijmaakt zal zeker veel rendement opleveren voor uw geestelijke leven!
REAGEER
B
Het Koninkrijk van JHWH wordt zichtbaar doordat Hij als Geest in de kinderen van dat Koninkrijk woont en men daar dan praktisch naar leeft.

Dus wel degelijk door mensen heen ! In de eindfase zal het zijn als in de dagen van Noach en Sodom/Gomorra, een wereld los van JHWH met nog maar een zeer klein aantal oprechte gelovigen.

"met hangende pootjes droog staan", dus "lauw" zijn, is de ondergang van het Bijbelse geloof, we zien vooral "christen-lijken".

Wie zo doorleeft, wordt als de rank aan de wijnstok, die geen vrucht draagt, afgehakt wordt
REAGEER
B
(vervolg) en in het vuur verbrand wordt, Joh. 15

Dat zou men bij "new wine" toch es moeten snappen, word een keer wakker, doe de Torapraktijk (DOEN !) en stop met dat slappe gezever.

Ik hoor al jaren niet anders van conferenties e.d., de "valkuil achteraf, geen vervolg in een gemeente".Evangeliseer, doe Tora, groei zo in de vrucht van de Geest, onderken je gaven van de Geest en kom samen op shabbath en de andere Feestdagen van JHWH, vanuit je huis of met een Bijbelse gemeente.

Shalom

Ben Kok (joods-chr. pastor)

tora-yeshua.nl

REAGEER
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher