Bram Flippo

Dagelijks leven

01 juni 2018 door Marina de Haan

Bram Flippo: "Je gelooft zoals je denkt en je leeft zoals je gelooft"

Je opvattingen en je manier van denken bepalen in sterke mate hoe je leeft. Bram Flippo is trainer en coach gaat in deze CIP-video het gesprek aan met Rik Bokelman. Volgens Flippo heeft het vooral te maken met het Griekse en Hebreeuwse denken.

“Ik geloof dat het Griekse denken een enorme invloed heeft gehad in het Jodendom”, steekt Flippo van wal. “Maar het heeft ook invloed gehad in de vroege kerk. Het loopt zelfs door tot deze tijd.” 

Wat verstaan we onder de Griekse en Hebreeuwse manier van denken?
“De kern van het Griekse denken is lineair. Het is zwart-wit. Het is abstract, verstandelijk en niet-relatiegericht. 'Als dit waar is, dan is dat niet waar', zeg maar. Het Hebreeuwse denken is daarentegen heel anders. Het is veel meer relatiegericht, het is zintuigelijker en bestaat uit meerdere dimensies. Het Hebreeuwse denken bevat verschillende manieren om naar de werkelijkheid te kijken. Het heeft meer invalshoeken en heeft daarom ook meer vrede met andere opvattingen."

CIP+ logo

Wil je gratis verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Lees nog 3 artikelen gratis.

Lees dit artikel gratis Inloggen

Reacties

R
Goed artikel en herkenbaar. Maar in mijn ogen één correctie. Grieks denken is niet zwart-wit. Je kunt dus ook niet zeggen dat dit de meest voorkomende vorm van denken in onze huidige samenleving is. Juist dát is denk ik, zwart-wit.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher