Natasja Naron

Dagelijks leven

30 mei 2018 door Marina de Haan

Christen & geld: "Leer leven vanuit genoeg"

Komt er ooit een moment dat je genoeg geld hebt? Of is het eigenlijk nooit genoeg? Rik Bokelman gaat in deze CIP-video in gesprek met Natasja Naron. Zij is eigenaar van Gabriël Financiële Bescherming. In deze eerste video wordt ingegaan op de vraag: wanneer heb je genoeg geld?

“Het is een vraag waar ik al jaren mee worstel”, geeft Naron direct toe. “Het is persoonsafhankelijk en daarom is het iets heel moeilijks. Juist als je weinig financiële middelen hebt, kan dat veel stress geven. Je vraagt jezelf of je wel uitkomt. ‘Red ik het wel?’” Maar ook teveel geld kan voor stress zorgen. “Veel mensen hebben dan het verlangen om steeds meer en meer te willen. Het is nooit genoeg.”

CIP+ logo

Wil je gratis verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Lees nog 3 artikelen gratis.

Lees dit artikel gratis Inloggen

Reacties

H
Eerst iets algemeens. Kunnen deze videos niet gewoon aanvangen? Zonder al dat getetter.
REAGEER
H
Het woord geld komt van het woord goud. Het woord goud is, na God en de verwijzingen daarnaar als de Heer, het meest voorkomende woord in de Bijbel. Dat is niet voor niets. Goud is namelijk overal te vinden. Dat is daar door de Heer in de grond gestopt. Want goud/geld is de basis van onze welvaart en ons welzijn. De mens kan namelijk heel slecht tegen armoede en heeft ook allerlei hulpmiddelen nodig om te kunnen overleven. Arm als een kerkrat en toch heel gelukkig is meestal inbeelding. Of zelfverheerlijking.
REAGEER
H
De problemen begonnen toen wij ons geldstelsel niet meer baseerden op goud, de goudstandaard, maar op schulden, het fiatgeld dat we nu hebben. Fiatgeld maakt namelijk inflatie mogelijk. Inflatie, evenals devaluatie, is diefstal door de overheid. Vaste prijzen stimuleren het sparen. Inflatie stimuleert het uitgeven, geeft niet waaraan. Want wat nu €100,- kost, kost morgen €110,- en overmorgen €120,-, enz. Het stimuleert zelfs het aangaan van schulden. Die inmiddels gevormde schuldenbergen zijn nog nooit zo hoog geweest als tegenwoordig.
REAGEER
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher