Miriam Schwaffield

God

28 mei 2018 door Redactie

"Jezus redt jou niet ván de storm, maar ín de storm"

De spreekster van de 44e EO-Jongerendag was voor het eerst een vrouw; Miriam Schwaffield. In haar preek moedigt ze tieners aan om moedige volgers van Jezus te zijn – ondanks dat het moeilijk kan zijn. “Onthoud goed, Jezus redt je nooit ván de storm, maar wel ín de storm,” zegt ze.

De Britse Miriam Schwaffield begint met een getuigenis, waarin zij op veertienjarige leeftijd heel moedig moest zijn. “Ik was op mijn school gekozen als de ‘meest blije persoon’ van de school. En ze vroegen mij op school: kun je een blog schrijven waarom je zo blij bent? De blog zou op de hele school gelezen worden en ook op de scholen in onze stad. Maar het probleem is; je wilt niet teveel opvallen op die leeftijd. Dus ik vroeg mij af: moet ik het echte antwoord geven of niet?”

Uit de boot
“Ik volg Jezus elke dag van mijn leven en ik houd van Hem, en Hij is de absolute reden dat ik zo blij ben. In plaats van er een ‘funny verhaal’ van te maken zonder Jezus, haalde ik diep adem en schreef ik dat ik dankzij Jezus zo blij ben, want God is met mij. Zelfs als de omstandigheden heel moeilijk zijn! Ik stuurde de blog en ik wist bijna zeker: dit is het einde van mijn sociale leven.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Heel fijn dat de jongelui deze positieve, Bijbelse boodschap meekregen! Jezus redt ons elke keer weer, als we, uit liefde tot Hem, naar Hem toegaan. En op het moment dat je toch weer begint te zinken, hoef je alleen maar te roepen: "Here, red mij!" en dan grijpt Hij je onmiddellijk weer vast.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher