Kees Kraaijenoord

God

25 mei 2018 door Rik Bokelman

"God heeft onze liederen niet nodig, maar Hij geniet er wel van!"

Mozaiek0318 begon als kleine kerk in Veenendaal. In een paar jaar is de eigentijdse kerk uitgegroeid tot een kerk met duizenden bezoekers. Vanaf juli starten ze met Mozaiek Worship College. CIP.nl sprak hierover met voorganger en aanbiddingsleider Kees Kraayenoord. “Onderwijs over aanbidding is hartstikke nodig. Het is ons verlangen om aanbiddingsleiders, muzikanten, zangers en zangeressen toe te rusten om de kerk steeds beter te dienen.”

Mozaiek Worship College bestaat uit de Intensive Worship Week en 9 zaterdagen. Kees: “Vorig jaar hadden we alleen de Intensive Worship Week. We misten het na-traject. De negen zaterdagen bieden ons de kans om langer op te trekken met de studenten. We willen samen nadenken over de plek van aanbidding in de gemeente, over hoe je een krachtig aanbiddingsteam bouwt. Daarnaast willen we ook groeien in onze relatie met Jezus.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

G
Is God werkelijk stapelgek op ons als we muziek maken waarin we Hem dienen op een wereldgelijkvormige manier? De Heere schreef Mozes precies voor hoe Hij gediend wilde worden. Hij is een heilig God. Hij neemt het nauw. Tegenwoordig is er veel onbegrensd en ongetoetst. Ook in de lofprijzing en de muziek. Niet iedere emoties of iedere traan door muziek komt van God. Er is veel emotie zonder daadwerkelijke aanbidding. Het gaat om het goede gevoel. De mens staat centraal en niet God zelf.
A
Ja, God houdt zo veel van ons (is zo stapelgek op ons) dat Hij zijn Zoon heeft gegeven, opdat ieder die in Hem gelooft eeuwig leven heeft. De Vader zoekt mensen die Hem aanbidden in Geest en in Waarheid, want God is Geest, dus wie Hem aanbidt, moet dat doen in geest en in waarheid. Laat de Geest u vervullen en zing met elkaar psalmen, hymnen en liederen die de Geest u ingeeft. God neemt het inderdaad nauw; Hij kijkt naar ons hart! Als wij met ons hart, in Geest en in Waarheid, Hem aanbidden en het beste geven wat we hebben, dan is Hij blij!
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher