David de Vos

God

21 mei 2018 door Redactie

"God wil je met al je tekortkomingen gebruiken"

David de Vos sprak vandaag op de laatste dag van de Pinksterconferentie van Opwekking over ‘Jezus is de rots’. Hij vertelde in de grote tent hoe belangrijk het is dat je niet bouwt op eigen kracht, maar op Jezus de rots. “Als je wacht op een aanraking van de Heer, draagt het meer vrucht dan jarenlang hard te werken in eigen kracht.”

De Vos vertelt over het thema, Jezus is de rots, en haalt eerst terug naar de preek van Henk Stoorvogel van vrijdagavond. “Ik voelde me nogal aangesproken”, grapt David. Niet alleen door het inhoudelijke thema, maar ook omdat hij het over vissers had. Hij had het over mannen in een groen tentje. “Ik kan er niets aan doen, maar ik ben een van die jongens."

Getuigenis
De Vos vertelt een getuigenis over ontmoetingen die hij heeft in de visserswereld. “Ik viste in januari in Frankrijk en ik ontmoette een Engelsman die meer praatte dan je van hem vraagt. Hij had in korte tijd al een mening over de hele wereld. Hij zei ook: ik vind het zo raar dat er mensen zijn die in God geloven. Ik dacht: ‘David, laat maar gaan, er komt nog wel een momentje.’”

“’s Avonds kwam hij bij mijn tent en dronk het ene biertje na het andere. Op een gegeven moment vroeg hij: David, wat doe jij eigenlijk voor werk? Ik zei: ‘Nou, dat raad je nooit’. Hij begon te raden, maar kwam er niet uit. Ik zei: ‘Ik ben een spreker, een evangelist, ik verkondig de boodschap van Jezus.’ Hij trok bleek weg. ‘Oh, al die dingen die ik zei zijn niet zo handig dan.’ Ik zei: ‘Of wel, dan kunnen we er over praten.’”

De atheïstische man was eigenaar van een groot stuk water en David had toen een plan. Hij wilde dat water huren en daar met een grote groep mensen die van Jezus houden en van vissen houden gaan vissen. “Ik zei tegen hem: ik kom hier nog terug, met een hele groep christenbroeders.”

“Ik ging dit organiseren en er kwam een enorme response op. Steeds meer karpervissers zeiden: ‘oh, ik ben ook een christen, wat leuk om dit met elkaar te doen!’ Het verhaal wat ik nu vertel, vertelde ik ook in een samenkomst in Rotterdam. Daar bleek de hoofdredacteur te zitten van een magazine voor karpervissers in Nederland. Hij wilde er meer over weten en wilde mij de mogelijkheid geven om mijn boodschap in het magazine met de karpervissers te delen!” Er klinkt veel applaus in de zaal over het getuigenis.

Geklaag
David gaat verder over Mozes, die veel geklaag van het volk van Israel te verduren kreeg. “Als dingen tegen zitten, gaan mensen klagen. Hierdoor neemt de druk op je leven toe. Als de druk toeneemt, komen er dingen naar buiten die binnen zitten. Als ik de druk op een flesje water toe laat nemen, komt het water eruit dat erin zit. Dat is met ons zo. Als we emoties en verwondingen hebben, gaan die naar boven komen als er druk op ons leven staat.”

Tegelijkertijd identificeert God zich juist als een rots – een baken van rust. “In Deuteronomium 32:4 staat dat Hij een rots is, rechtvaardig en zuiver, in Hem is geen spoor van kwaad. In 1 Samuel 2:2 staat er: ‘Geen rots is er als onze God.’ In 2 Samuel 22:47 staat: hoogverheven is God, de rots die mij redt.’

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Opwekking 2018
- "Refo's, katholieken én pinksterchristenen zitten op de School van de Heilige Geest"
- Henk Stoorvogel: "Het is tijd om je zonden in het licht te brengen"
- Henk Binnendijk: "Het gaat slecht met het christendom en goed met Israël"
- "God is niet logisch, rationeel of intellectueel"
Meer over Opwekking 2018 »

Reacties

S
Mooi, deze dossiers van Opwekking 2018. Ik zie echter alleen maar de bijdragen van mannen. Delen jullie hier ook nog de bijdrage van Danielle Strickland? Haar prediking en getuigenis op het hoofdpodium was ook zo ijzersterk! https://cip.nl/65091-thema-pinksterconferentie-2018-bekend-one-way
REAGEER
B
"Het huis op de rots vs. zand". Dus doen wat Yeshua zegt. David vertelt niet wat dat dan is, dat blijft dan weer persoonlijk, zoals iemand door de Geest, dan wel emotie of ingeving, geleid meent te worden.

Doen wat Yeshua zegt is: na bekering als fundament de heiliging, Tora-praktijk als levenstijl.

10 geboden, Feesten van JHWH vieren incl shabbath, kosher eten, leefstijl Lev. 19 e.d.

Shalom

Ben Kok (joods-chr pastor)

REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher