Henk Stoorvogel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

18 mei 2018 door Jeffrey Schipper

Henk Stoorvogel: "Het is tijd om je zonden in het licht te brengen"

“Het liefst zouden we onze zonden geheim houden of wegstoppen. Maar de tijd wist zonden nooit uit. Het is tijd om je zonden in het licht te brengen, zodat er verzoening plaats kan vinden.” Met deze boodschap trapte spreker Henk Stoorvogel de 48ste Opwekkingsconferentie af. Henk vertelde over vissende discipelen en Jezus die plotseling aan hen verschijnt.

Door een gesprongen waterleiding was het eerder dit jaar een natte boel in huize Stoorvogel. Zijn hele huis stond onder water. Henk en zijn gezin hebben in totaal 2,5 maanden op diverse plekken moeten bivakkeren. Mensen uit zijn omgeving leefden op uiteenlopende manieren met de familie Stoorvogel mee. 'De volgende keer is de doopdienst bij Henk thuis,' zei iemand. 'Henk heeft een nieuw lievelingslied: 'U leert mij lopen op het water', zei een ander. In de loop der maanden verlangde Henk steeds vaker naar thuis.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Opwekking 2018
- "Refo's, katholieken én pinksterchristenen zitten op de School van de Heilige Geest"
- Henk Binnendijk: "Het gaat slecht met het christendom en goed met Israël"
- "God is niet logisch, rationeel of intellectueel"
- "God wil je met al je tekortkomingen gebruiken"
Meer over Opwekking 2018 »

Reacties

Ik hoop dat velen hun zonden hebben beleden en dat het gebed voor hen tot hun eeuwig voordeel zal zijn. Maar het is jammer dat de 'preek' daarheen gedraaid wordt. Dit is geen echte Woordverkondiging (helaas geldt dat voor veel voorgangers - de kerken lopen niet voor niets leeg). Als je een Paaspreek houdt, lees dan tenminste alle Bijbelgedeelten over het Paasfeest een keer door! Jezus heeft het gelijk op de eerste dag van Zijn opstanding goed gemaakt met Petrus (Lukas 24:34 en 1 Cor.1:5). En in Joh. 21 wordt hij weer in zijn ambt gesteld.
H
Zonden belijden geldt ook voor homoseksuelen, Manuela. Want het is wel degelijk mogelijk hier vanaf te komen, als al duizenden malen is bewezen. Ook John Lapré, elders op dit forum, eist van ons dat we zijn zonden zullen accepteren en goedpraten. Hij denkt zelfs met zijn homoseksualiteit in het Koninkrijk Gods toegelaten te zullen worden. Want homoseksualiteit is een geaardheid en kan dus geen zonde zijn. Nou John, homoseksualiteit is een keus, geen geaardheid. Daarom is het ook een zonde. Want je had ook anders kunnen kiezen.
B
Jac.5:16 " Belijdt daarom elkander uw zonden en bidt voor elkander, opdat gij genezing ontvangt"

1 Joh. 1:5-10 gaat over zonden belijden, vergeving en reiniging. De onzin, dat "God onze zonden toch al weet en vergeven heeft en dat we dus elkaar geen vergeving hoeven vragen op basis van eerlijk zonden belijden" moet scherp aan de kaak worden gesteld en is de toespraak van Henk Stoorvogel behartenswaardig.

Dit geluid zou de Pinksterkerken zeer ten goede komen, als tegenhanger van her en der gepreekte onzin.

Shalom

Ben Kok (joods-chr. pastor)
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen