Willem Ouweneel

God

18 mei 2018 door Willem J. Ouweneel

Wat moeten we met Pinksteren?

De meeste Nederlanders weten nog wel waar het Kerstfeest voor staat – de geboorte van Jezus – met Pasen wordt het al veel moeilijker, en wat Pinksteren betekent, lijkt bijna geen niet-christen meer te weten.

Het is ook een ‘kleurloos’ feest: je hebt Kerstbomen en -kransjes, maar geen Pinksterbomen en -kransjes. Je hebt Paaseieren en -hazen, maar geen Pinkstereieren en -hazen. Je hebt eigenlijk alleen Pinksterbloemen, maar die zijn met Pinksteren al uitgebloeid. Het lijkt maar een kaal feest… En toch verdedig ik de stelling dat het ’t belangrijkste van alle christelijke feesten is. Met Kerstmis, Goede Vrijdag, Pasen en Hemelvaart gaat het om wat God in Jezus voor ons gedaan heeft, maar met Pinksteren gaat het om wat God in Jezus in ons gedaan heeft én doet. In Pinksteren bereiken we het culminatiepunt in de christelijke heilsleer: op grond van wat God in Jezus voor ons deed, werkt Hij in en door ons.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

B
Van harte eens Willem, vervolgens de Tora in praktijk brengen in de kracht een aanwezigheid van JHWH, Die Geest is en als Ruach ha kodesh on ons woont na bekering.

Dus we vieren morgen shabbath en dan op de 1e dag der week is het nu aansluitend Shawoeoth, oftewel Pinksterfeest.

"Wie Mijn geboden heeft en ze bewaart, die is het , die Mij liefheeft, aldus Yeshua in Joh. 14:21

Dus vieren van de Feesten van JHWH, kosher eten, als leefstijl op basis van de genade, bewerkt door JHWH in Yeshua.

Chaq Shawoeoth sameach,

Ben Kok (j-chr. pastor)

REAGEER
Zou de heer Ouweneel ook gedoopt zijn in Gods geest? Uit zijn stukje krijg ik niet de indruk. Hij houdt een heel theologie-achtig betoog, maar de essentie van pinksteren ontbreekt, namelijk de doop in en de vervulling met de geest van God. Wie hierover wél een helder en compleet verhaal wil lezen, kan terecht op www.kracht-en-liefde.nl.

J
De Geest heeft allerlei verschillende uitingen, naarmate het Hem goeddunkt. Zo snel beoordelen dat iemand niet gedoopt is in de Heilige Geest is veel te kort door de bocht. Wat voorzichtiger zijn is beter. Je zou anders je broeder wel eens af kunnen breken en daarmee afbreuk doen aan de gemeente, hetgeen beslist niet uw bedoeling is.
Toon meer antwoorden (6)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher