Reinier Sonneveld

God

16 mei 2018 door Jeffrey Schipper

Reinier Sonneveld over de eindtijd: "Stop met puzzelen en kijk naar Jezus"

“Wil je iets weten over de eindtijd? Kijk naar het leven van Jezus en puzzel niet met Bijbelteksten,” zegt Reinier Sonneveld. Veel mensen maken zich inderdaad zorgen over de toekomst. Welke kant gaat het op? Reinier ziet allerlei technologische ontwikkelingen uit de hand lopen en schreef in reactie daarop het boek ‘Gids voor de laatste dagen’.

'We moeten het denken over het einde terugclaimen van de gekkies', schrijf je. Wat bedoel je hiermee?
“Wie zich via internet wil verdiepen in het einde van de wereld wordt direct met vage samenzweringstheorieën geconfronteerd, vaak ook nog op een hysterische toon. Mensen die zich hiermee bezighouden, hebben dit onderwerp zo sterk toegeëigend dat het even duurt voordat je bij nuchtere informatie terechtkomt. Met geschreeuw en hysterie wil ik als theoloog niets te maken hebben. Ik verdiep mij liever in nuchtere feiten en analyses.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Het Bijbelboek Openbaring geeft in beelden de ontwikkeling van het christendom én van het schijnchristendom van de afgelopen bijna twintig eeuwen weer. Een consistent geestelijke verklaring hiervan vindt u op www.openbaring.nl. Zeer verhelderend!
J
Als ik de site van Anne Salomons mag geloven (en daar neig ik wel naar) zit jij, Jan de Goede, in het kamp van de schijnchristenen, zoals jij ze noemt.
A
Reinier is zelf ook niet echt kritisch. De nieuwe hemel en aarde is een Hebreeuws metafoor voor Gods aanwezigheid over het heilige land, onder het OV via de tempel, onder het NV via de geest - het oude verbond 70 NC verdwenen (Hebr 8:13), een nieuw verbond bevestigd - een geestelijk koninkrijk, volop aanwezig. Ook komt er geen nieuwe Jeruzalem naar beneden, want ook die is er al, dat is de gemeente van JC. Als ik Reinier was, zou ik mij laten corrigeren door Jezus, maar daar heeft hij moeite mee, gezien zijn perikelen met de smartphone... :)
Toon meer antwoorden (5)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher