Martien Timmer

Dagelijks leven

24 mei 2018 door Marina de Haan

Meer God = meer geluk. Of toch niet?

“In landen waar God belangrijk wordt geacht, zijn mensen doorgaans minder gelukkig,” schrijft Martien Timmer in zijn boek ‘Waar komt geluk vandaan?’ In dit zevende en tevens laatste gesprek spreekt Timmer met Rik Bokelman over geloven versus geluk.

Timmer benadrukt dat bovenstaande regel, slechts een regel uit een heel onderzoek is. “Ik heb veel onderzoeken geciteerd om duidelijk te maken wat daar wel en niet mee bedoeld wordt.” In bovenstaand geval gaat het volgens Timmer om landen waar veel armoede heerst en veel gelovige mensen zijn.

CIP+ logo

Wil je gratis verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Lees nog 3 artikelen gratis.

Lees dit artikel gratis Inloggen

Reacties

AMEN! Hoe meer je God kent en door Hem wordt geleid, hoe gelukkiger je bent! In de Bijbel kijken we God in Zijn hart en als we over Jezus lezen, zien we God. Zijn Woord zegt ons ook dat er na dit leven een eeuwigheid volgt die eindeloos is. En dan gaat het erom of je met God geleefd hebt of niet. Tijdens ons aardse leven moet die beslissing vallen: leven voor God, door Jezus, of voor jezelf. Het maakt mij heel gelukkig dat ik weet dat ik eens eeuwig bij Hem zal zijn! Ook al betekent dat hier op aarde soms afzien; dat heb ik er graag voor over!
REAGEER
Het uitzicht op een ongestoord leven met God geeft de burger moed! Maar dat neemt niet weg dat christenen, net als alle andere mensen, een heel zwaar en moeilijk leven kunnen hebben met een flinke portie lijden. Het is goed om je voor te bereiden op de slechte dagen.

Geloof in God maakt mensen sterker. Zijn Geest geeft kracht om in vrede te dragen wat door anderen als ondraaglijk wordt ervaren.

Volgens Aristoteles is geluk iets wat alle mensen najagen. Geluk op aarde is echter hooguit een passant.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher