Brian and Bobbie Houston

Dagelijks leven

29 mei 2018 door Marina de Haan

De drie levenslessen van Brian Houston

The Big Eagle. Zo wordt voorganger Brian Houston liefkozend genoemd door kerkgangers van Hillsong Church. Samen met zijn vrouw Bobbie Houston, aka Mother Dove, is hij senior voorganger van de megakerk. Wij spreken pastor Brian in Londen over drie levenslessen uit zijn nieuwste boek ‘There Is More’. “Ik wil mensen inspireren om met een doel te leven.”

Colour Conference, de vrouwenconferentie van Hillsong, is in volle gang als we pastor Brian spreken. Tijdens de preek van Jeremy Courtney van Preemptive Love over zijn leven en werk in onder meer Irak, verlaten we het met elfduizend vrouwen gevulde auditorium naar een deur die ons backstage brengt.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Sommige liederen van Hillsong vind ik mooi, maar deze woorden doen mij verdriet. Gaat het om onze dromen of om de verheerlijking van God? Het is waar, dat God boven bidden en denken verhoren kan, maar dan krijgt HIJ daarvan de eer en niet ons doorzettingsvermogen. En die dromen van Jozef waren openbaringen van God, niet mooie bedenksels van Jozef zelf. Paulus zegt: "Als ik zwak ben, dan ben ik machtig." Juist het sterven aan jezelf en het opstaan door Gods kracht geeft vreugde. Zonder Jezus kunnen wij immers niets!
REAGEER
B
Wat een inhoudsloos verhaal, hoe krijg je het voor elkaar, als interviewer en als geïnterviewde!

Ik sprak es een Hillsongaanhanger, die me uitlegde hoe zo'n dienst er aan toe gaat: "liefst zo hard en zo lang mogelijk (1,5 uur) zingen, dat is wat God waardeert".

Het overtreft de oppervlakkigheid van de EO jongerendag en Opwekking. In al die gevallen misleid door het sfeertje, het contact met leeftijdgenoten op zich en verdovende muziek.

Heeft nog amper wat met het Bijbelse geloofsleven te maken, zeer tragisch.

Shalom,

Ben Kok (j-chr.pastor
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher