Willem Ouweneel

God

14 mei 2018 door Willem J. Ouweneel

De staat Israël bestaat vandaag 70 jaar!

Vandaag bestaat de staat Israël precies zeventig jaar (volgens onze kalender; Israël vierde het al op 19 april, op hun kalender 5 Ijjar)! Op 14 mei 1948, de dag waarop de laatste Britse troepen (die daar 31 jaar gezeten hadden) het land verlieten, riep de Joodse Volksraad in Tel Aviv de Joodse Staat uit op het grondgebied van Eretz Jisrael, het land Israël.

Het was al een wonder geweest dat het volk Israël door alle eeuwen heen nooit was opgegaan in de volken, maar zijn eigen identiteit had bewaard. Ongetwijfeld heeft Israël zich met vele volken vermengd: er zijn blanke, zwarte en gele Joden. Maar dankzij de Tenach (het Oude Testament), de Talmoed, de Sjabbat en de andere joodse hoogtijdagen, en dankzij zijn onverwoestbare Messiaanse hoop, is er nog altijd een identificeerbaar – en ook wel degelijk genetisch samenhangend – volk Israël.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

H
Ernstige waarschuwing voor meneer Erdohan: Kijk,voordat je je tegen Israël keert,even naar alle rijken die dat vóór jou hebben gedaan en leer van wat er van deze rijken en hun leiders is terecht gekomen!
REAGEER
B
Dag Willem, eens.

Zie https://tora-yeshua.nl/2018/05/burgemeester-jeruzalem-kondigt-nieuwe-wereld-orde-aan/

Verder is het wel zo volledig, om te benoemen, dat de kerken voor het antisemitisme hebben gezorgd een kleine 2000 jaar lang en dat de islam dat al 1400 jaar doet.

Shalom

Ben Kok (joods-chr. pastor)
A
Beste Ben Kok,

Voor de volledigheid dan o.a. ook vermelden dat de Joden, als ze maar even de kans kregen, vanaf het begin de christenen gehaat en vervolgd hebben (zie o.a. Handelingen).

John Stott schrijft in zijn boek “Hoe denkt Christus over Zijn gemeente” (1999) over de Joden hoe zij de gehate Nazarenen kwelden. Stott: “Het populaire verzet tegen de christenen vanwege hun weigering deel te nemen aan de keizerverering, werd ook aangewakkerd door de Joodse bevolkingsgroep.”…. “De Joden riepen het hardst dat de vrome bisschop Polycarpus van
Toon meer antwoorden (6)
Toon meer reacties (9)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher