Benny Hinn

God

10 mei 2018 door Dick van den Bos

Benny Hinn: "De Geest = Jezus zonder beperkingen"

Door velen is hij geroemd door zijn diepe kennis over de Heilige Geest en de vele wonderen en bekeringen die zijn bediening voortbrengt. Door anderen wordt hij verguisd, vanwege o.a. zijn theologie of zijn flamboyante voorkomen. Desondanks weerhoudt het vele Nederlandse bekende leiders en voorgangers – en andere geïnteresseerden - niet om naar de Heart to Heart-meeting op de Presence Conference 2018 te komen waar Benny Hinn aanwezig is in Nijkerk. In dit artikel lees je wat hij in meer dan twee uur te vertellen had.

De Presence Conferentie duurt nog tot en met zaterdag. Klik hier voor tickets.

In een panel, samen met wat andere voorgangers, zoals Mattheus van der Steen, Daniel Renger en Jean-Luque Trachsel, houdt Hinn een monoloog van meer dan twee uur. Hinn vertelt tegen het publiek van meer dan duizend mensen hoe hij de Heilige Geest heeft leren kennen – een van de belangrijkste onderwerpen uit zijn ‘ouvre’.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Hinn zegt: "Ik denk dat de belangrijkste realisatie die je kan hebben in het leven: ‘Als Hij niet tevreden is, waarom leef ik dan nog?’”

Je zou het ook om kunnen draaien: Ik leef nog, omdat Hij NIET tevreden is en me dus nog een kans geeft, daar iets aan te doen.

Ik denk dat als de redenatie van Hinn hier klopt, geen mens nog in leven zou zijn.

NB: Echter, we zijn er nog, omdat God over Christus 'tevreden' is (Jak.5:7).
REAGEER
Inderdaad waar dat hij wordt verguisd door velen. Maar wat wij allen verricht hebben in de dienst van God, zal eenmaal openbaar worden voor de rechterstoel van God. Dezelfde Heilige Geest zegt om geen oordeel te vellen. Dat ligt bij God.Ik hoop dat mensen mede dankzij zijn bediening, een ontmoeting hebben met God.

De wijze waarop is eveneens aan Hem.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (8)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher