Jan Wolsheimer

God

09 mei 2018 door Jeffrey Schipper

Waarom iedere christen naar de kerk zou moeten gaan op Hemelvaartsdag

‘Zou iemand eens een antwoord kunnen formuleren waarom evangelische kerken niet of nauwelijks een dienst organiseren tijdens Hemelvaartsdag? Bij de gemiddelde kroning van een voetbalclub zijn er tienduizenden mensen op de been, maar op Hemelvaartsdag slapen evangelische christenen uit...,’ schreef voorganger Jan Wolsheimer op zijn Facebookpagina. Waarom vindt hij Hemelvaartsdag zo belangrijk? CIP.nl sprak met hem.

Wat is wat jou betreft de betekenis van Hemelvaart?
“Als christenen zijn we vooral bekend met de ‘voor-de-schermen-betekenis’ die we lezen in het evangelie van Lucas en Handelingen: de discipelen nemen afscheid van Jezus en zien Hem naar de hemel vertrekken. Er is ook nog een achter-de-schermen-betekenis: in de hemel wordt Jezus als Overwinnaar binnengehaald en gekroond. Sinds Hemelvaart heeft Jezus alle macht op hemel en op aarde.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

K
De hemel juichte, toen Hij daar binnen kwam met nog de zichtbare tekenen van Zijn kruislijden, en men zong Hem toe: “Het Lam, dat geslacht is, is waardig om te ontvangen alle macht, rijkdom en wijsheid toe, en alle kracht, eer, lof en dank!’(Openb. 5: 12).

Laten wij van harte blij zijn met, om en voor Hem, onze Verlosser, Die op Hemelvaartsdag door God werd verhoogd. De vlag uit!

U zij de glorie, opgevaren Heer!

@Kosse, kleine correctie: het is "U zij de glorie, opgestane Heer!"

De 'verhoging' van Christus vond al eerder plaats, namelijk toen het de ganse volheid van God behaagde in Hem woning te maken (Col.1:19). Ook hier de nadruk op de opstanding (vers 18 én 20).

Het 'moment' in Op.5:12 valt dus samen met de opstanding en niet met de hemelvaart: Jezus bevond zich al op de troon toen Hij zich 40 dagen later terugtrok in de geestelijke wereld en plaats maakte voor de Heilige Geest.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher