Jaap Dieleman

God

14 mei 2018 door Marina de Haan

Jaap Dieleman legt uit waarom God onze letterlijke Vader wil zijn

God als Vader kennen is een belangrijk fundament in het leven van Jaap Dieleman. In deze CIP-video gaat hij in gesprek met Rik Bokelman over het vaderhart van God. “Je kunt geen beter fundament hebben dan dat je werkelijk door God bemind wordt.”

Binnen het christendom wil God gekend worden als 'abba', het Hebreeuwse woord voor 'papa'. Dat is volgens Dieleman nog mooier dan het woord 'vader'. “Vader is eerder een functioneel woord. Zo prachtig dat de Bijbel daarom 'papa' gebruikt, Abba. God wil onze vader zijn, letterlijk. Dat is een van de belangrijkste levenslessen voor elk kind van God. Hem echt leren kennen als hemelse Vader.”

CIP+ logo

Wil je gratis verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Lees nog 3 artikelen gratis.

Lees dit artikel gratis Inloggen

Reacties

H
Wat is er aan de hand dat deze Dieleman nu al kort na elkaar drie keer ruimte in CIP heeft gekregen. De man praat anderen na en rijgt het ene cliché aan het andere. Geef ruimte aan mensen die echt iets te zeggen hebben en zich dus niet van cliché's hoeven te bedienen. Die zijn er echt, maar dringen zich minder op dan Dieleman. Eigenlijk dringen ze zich helemaal niet op. Je moet ze uitnodigen. Maar dan moet je ze wel weten te vinden. Zou daar de schoen wringen?
B
Dag Herman,

Vandaag Monique/Mounir Samuel aan het woord, promotie van chrislam, schiet ook niet op.

Ik heb het op onze site ruim 10 jaar over de ontmaskering van de islam gehad, daar kom ik hier ook geen gastschrijvers van tegen, helaas.

Zeker niet in de duidelijkheid over de koranallah als afgod, de duivel zelf, of in elk geval als een totaal andere"godheid".

Yeshua navolgen in de Torapraktijk (Matth. 5:17 e.v.) mag ook niet aan de orde zijn. Of gaat dat nog es komen Rik?

Shalom

Ben Kok (joods-chr. pastor)

Toon meer antwoorden (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher