Oscar Lohuis

Dagelijks leven

15 mei 2018 door Sjoukje Dijkstra

Oscar Lohuis zoomt in op leven Jozef: "Lijden heeft soms wel zin"

“Net zoals bij Jozef kan er heel wat gebeuren in je leven. In het lijden van Jozef wordt pijn een deur naar hoop. God kan ‘ons lijden’ op een wonderlijke manier gebruiken,” aldus Ds. Oscar Lohuis.

“Koninklijk Kiezen. Hoe doe je dat? Als we kijken naar het leven van Jozef, zien we dat zijn leven parallel loopt met dat van Jezus. Ook hij moest lijden, werd afgewezen, en daarna verhoogd. Daarmee is hij een type Jezus.”

Hongersnood
De Reveilweken van Near East Ministry zijn volgens hem broodnodig, “omdat we Gods Woord zo nodig hebben”. Hij vertelt hoe hij laatst midden in de nacht wakker schrok, en toen heeft gebeden: “Ik werd bepaald bij het idee dat er een enorme hongersnood is naar Gods Woord. We zijn geestelijk gezien zo vermagerd, zonder dat we het doorhebben. Een mens kan niet leven van brood alleen. Het is noodzakelijk om hiermee bezig te zijn, en opgebouwd te worden in geloof. We moeten vooral niet denken dat we het zelf allemaal wel kunnen doen.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Heel fijn dat deze Reveilweken er zijn! Samen de Bijbel lezen, bidden en zoeken naar Gods wil in je leven. En ook steeds weer terugkomen op het Christelijk geloof: "Jezus heeft het voor ons mogelijk gemaakt om in een intieme relatie met de eeuwige God te leven." En bij geloof hoort het lijden. Zonder lijden komt geloof niet tot zijn recht. Zonder lijden leer je God niet kennen als je liefdevolle Vader in de hemel. Hij heeft met ons lijden altijd een goede bedoeling. Mijn leven liep gevaar door huiselijk geweld en God gebruikte het ten goede!
A
Zegenen, bemoedigen en mensenlevens veranderen, dat is inderdaad wat het Israël Gods ofwel het uitverkoren geslacht vandaag mag doen. Als het goed is ziet het huidige Israël in jou wie Jezus is, daar is geen fysieke Messias voor nodig. Want met de verwoesting van Jeruzalem en de tempel 70 NC zag elk oog ofwel toen begrepen de Joden dat Jezus inderdaad de Messias was. Zijn profetie, dat 'alle dingen' beschreven in Matt 24 (en parallel hoofdstukken) geschieden zou voordat Zijn geslacht voorbijgegaan zou zijn, waren tot in detail uitgekomen...

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!