Henk Boter

Dagelijks leven

14 mei 2018 door Jacomine Oosterhoff

Henk Boter ontving twee keer een nier: "Iedere donor is een geschenk"

Een groter cadeau dan het leven is er niet, vindt de Apeldoornse predikant Henk Boter (37). Dankbaarheid voor dat geschenk stempelt zijn bestaan. Twee keer maakte hij een orgaantransplantatie mee.

Henk Boter kreeg eerst een donornier van een overleden donor, later ontving hij een nier van zijn moeder. ,,Dat is nogal wat. Je kunt het eigenlijk niet eens een cadeau noemen, want dit kun je van niemand vragen. Sommige vormen van naastenliefde spreken voor zichzelf. Bijvoorbeeld dat wij hier in het rijke westen denken aan mensen die het minder hebben. Maar een orgaan geven aan een ander, dat stijgt ver boven die plicht uit.” 

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Het gaat hier uiteindelijk toch om de 'maakbaarheid' van de mens. Ook de discussie of je je (een) leven kunstmatig mag verkorten of verlengen. Als je vind dat je een leven niet mag verkorten, mag je het dan wel (laten) verlengen?
Denk het wel. Men doet er toch ook van alles aan om, bijv. van kaker te genezen? De Heer geeft artsen ook de wijsheid en het inzicht om hun beroep uit te oefenen. Als het “je tijd is” zul je hoe dan ook gaan...
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher