Alinda Bol

God

08 mei 2018 door Hendriëlle de Groot

"Vrouwen hebben veel meer in hun mars dan ze denken"

Het christelijke spectrum wordt gedomineerd door mannen. Alinda Bol, spreekster en auteur, wordt gezien als vrouwelijk rolmodel, al ziet ze zichzelf niet zo. Hoe is het om een vrouw te zijn in de christelijke wereld? En zou de kerk moeten streven naar gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen? Rik Bokelman praat in deze derde video met haar over dit thema.

“Ik denk dat elke vrouw sterk is,” zegt Alinda. Toch is dat niet altijd zichtbaar. Dat zou moeten veranderen, vindt Alinda. “Ik denk dat vrouwen veel meer in hun mars hebben dan we werkelijk denken. Het is altijd de cultuur geweest in de kerk dat mannen de leiding namen. De kerkenraad bestond uit mannen. Daar is een kentering in gekomen, wat ik ook goed vind.” Na de opstanding van Jezus, liet Hij Zich als eerste aan de vrouwen zien. “God kijkt niet of je mannelijk of vrouwelijk bent. Je bent Zijn kind en Hij wil jou gebruiken voor Zijn koninkrijk.”

CIP+ logo

Wil je gratis verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Lees nog 3 artikelen gratis.

Lees dit artikel gratis Inloggen

Reacties

J
Klinkt heel mooi, maar getrouwde zussen blijf maar stilletjes het huishouden doen en je kinderen opvoeden! Dan ben je kostbaar in Gods ogen en volg je JEZUS
REAGEER
N
Ongelofelijk. Wat denigrerend en moraliserend.. Dus alsof je als vrouw die ook werkt en huishouden doet niet kostbaar bent in Gods ogen en je Jezus niet volgt. . Ik heb altijd begrepen dat het op de innerlijke geestelijke gesteldheid gaat.
J
Paulus schreef wel meer dingen die vandaag als ongelofelijk en denigrerend worden gezien. Wereldgelijkvormigheid misschien?
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher