Henk Poot
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

02 mei 2018 door Jeffrey Schipper

Henk Poot over 70 jaar Israël: "De Messiasverwachting is toegenomen"

“In de afgelopen 70 jaar is onder Joden de Messiasverwachting duidelijk toegenomen,” merkt ds. Henk Poot. Christenen voor Israël gaat de komende weken het land door om het 70-jarig bestaan van het Beloofde land te vieren. Bij deze Mazzeltov Tour mag Poot, een predikant die wekelijks over Israël preekt, niet ontbreken.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Israel
- Vijf misverstanden van christenen over joden
- Deze 5 profetieën van Jezus over Israël zijn uitgekomen
- Jeannette woont in Jeruzalem: "Het was mijn vriend én Israël, of geen van beide"
- Ds. Willem Glashouwer: "Jeruzalem is nog steeds bezet gebied"
- Ds. Kees van Velzen ergert zich aan anti-Israëlpolitiek: "Geen plek op aarde waar Palestijnen het beter hebben dan in Israël"
Meer over Israel »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Zeker feest voor ISRAEL maar God verlangt ernaar dat alle Joden (en alle mensen) Jeshua aan zullen nemen. Helaas blijft bij de meesten de bedekking (die alleen in Christus wordt weggenomen !) bij het lezen van de Thora. MAAR wanneer ze ZICH tot de HEERE bekeren, wordt die bedekking weggenomen. Pas dan begint het echte feest. Het is nog genade tijd! voor Joden en heidenen.

Geen 2 wegen CvI, stop met verwarring zaaien: gelovige Joden zijn Joden die in Jeshua geloven. Zonder Jeshua gaat niemand het redden, geen Jood en geen heiden.
Mee eens, Joop! Gelovige joden zijn niet de joden die zonder Jezus voor God willen bestaan. Gelukkig zijn er nu ook al veel joden die van harte geloven dat Yeshua hun weg tot de Vader is.

Ik heb joden die in God geloven wel lief - zoals ik 'reformatorische', ernstige mensen ook liefheb - maar zal ze, altijd als ik de gelegenheid krijg, de waarheid proberen te zeggen, nl. dat er maar EEN 'werk' is, dat ons aangenaam maakt in Gods ogen: het geloof in Jezus. En verder zijn we niet meer dan onnutte dienstknechten, die dankbaar hun Heer dienen.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (3)