Farshid Seyed Mehdi

Levensverhaal

30 april 2018 door Jeffrey Schipper

Farshid was een fanatieke moslim: "Ik ging stiekem de Bijbel lezen"

Farshid Seyed Mehdi was een fanatieke moslim. Na zijn bekering tot het christendom vluchtte hij naar Nederland. Nadat hij in zijn vaderland Iran stiekem uit de Bijbel las, kwam hij in ons land tot bekering. Namens zijn organisatie 222 Ministries geeft hij de boodschap van Jezus nu door aan honderdduizenden Iraniërs via televisie en internet.

De ouders van Farshid waren fanatieke moslims. “Mijn moeder dwong mij om mee te doen met de islamitische gebeden en andere rituelen,” laat Farshid weten. “Dat heeft ertoe geleid dat ik mij ging verdiepen in de islam. Ook ik werd zelf zo’n fanatieke moslim die zich verplicht voelde om de leer van de islam door te geven. Zo heb ik in onze achtertuin Koranstudie gegeven aan jongeren. Dat was in de beginfase van mijn middelbare schoolperiode. Toen was ik heel fanatiek.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Altijd weer heerlijk om te lezen hoe God mensen tot Hem trekt! De Heilige Geest werkt door het Woord, dat zie je ook weer bij de moeder van deze Farshid. Moge God het werk van 222 Ministries blijven zegenen! Geweldig dat er in 53 steden in Iran al ondergrondse huisgemeenten zijn. Pray for Iran!
REAGEER
R
Nu weet ik weer waarom ik 222 Ministries al jaren steun. Geweldig wat er in Iran mede door hun bediening gebeurt. God is goed!
REAGEER
T
Farshid Seyed Mehdi Op een gegeven moment zei ik: ‘God, ik weet dat U bestaat maar niet binnen de islam.’ Vervolgens ben ik mijn eigen weg gegaan.”

Voor die erkenning moet een moslim een hoge prijs betalen. De opdracht van de Koran is de afvalligen met geweld te weerhouden. Toch weten veel moslims zich aangesproken door de vrijheid het evangelie van Jezus Christus.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher