jaap dieleman

God

30 april 2018 door Marina de Haan

Jaap Dieleman waarschuwt voor de toorn van God (met een ondertoon van liefde)

“God sprak heel duidelijk tegen mij dat Hij oordelen gaat brengen over deze wereld en dat ik mensen moest waarschuwen om in verwachting naar Hem uit te zien.” Dat zegt evangelist Jaap Dieleman in gesprek met Rik Bokelman. In deze eerste CIP-video gaat het over de eindtijd en de hoop die er is.

Mensen waarschuwen voor het komende oordeel is Dielemans missie geworden (vanaf 2:50 minuten). “Er bestaat een kans om een ramp te ontlopen als we de waarschuwing ter harte nemen.” Het hele doel van waarschuwen is als volgt: aanschouwen wat er gaat komen, mensen daar vooraf op wijzen, zodat ze daar conclusies uit kunnen trekken om zich te bekeren.

CIP+ logo

Wil je gratis verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Lees nog 3 artikelen gratis.

Lees dit artikel gratis Inloggen

Reacties

God brengt geen oordelen meer over de wereld; dat heeft Hij al gedaan: Joh.3:18 "Wie in Hem gelooft, wordt niet veroordeeld; wie niet gelooft, is reeds veroordeeld, omdat hij niet heeft geloofd in de naam van de eniggeboren Zoon van God."

De mensen zijn 'reeds veroordeeld' want Joh.3:19 "Dit is het oordeel, dat het licht in de wereld gekomen is en de mensen de duisternis liever gehad hebben dan het licht, want hun werken waren boos".

De keus is dus: onder het oordeel blijven of Christus aannemen (Joh.3:16).
@Leny, waarschijnlijk wel. In mijn optiek is er echter maar één oordeel en dat wordt voltrokken, sinds Christus zich op de troon van God heeft gezet.

Dát oordeel gaat sindsdien over de wereld: "En als Hij (de HG) komt, zal Hij de wereld overtuigen van zonde en van gerechtigheid en van oordeel; van zonde, omdat zij in Mij niet geloven; van gerechtigheid, omdat Ik heenga tot de Vader en gij Mij niet langer ziet; van oordeel, omdat de overste dezer wereld geoordeeld is." (Joh.16:8-11)

Met het 'eindoordeel' is dit oordeel klaar.
Toon meer antwoorden (11)
Toon meer reacties (14)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher