marc angenent

Dagelijks leven

25 april 2018 door Redactie

Waarom seksueel plezier vaak wordt bestempeld als zonde

“Alle vormen van seksueel plezier worden als zonde bestempeld,” stelt seksuoloog Marc Angenent. In deze CIP-video vertelt hij hoe veel kerken naar seks kijken en hoe dat komt.

Angenent onderzocht waarom seks een negatieve sluier met zich meedraagt. “Hoe kan ik seks als fijn ervaren en hangt er toch een sfeer van negativiteit omheen? Ik ben gaan onderzoeken waar dat negatieve denken over seksualiteit vandaan is gekomen.” 

Seks is zonde
Hij kwam uit bij kerkvader Augustunius, die in de vierde eeuw na Christus seksueel plezier als zonde bombardeerde. Voor hem was seks puur functioneel, alleen om nageslacht mee te verwekken. Alle vormen van seksueel plezier zijn door hem als zonde bestempeld. “Al eeuwen wordt dat verkondigd. Daardoor heeft seksualiteit een hele zware kant en moet het zich ook in het donker afspelen. Je praat er niet over, want het mag allemaal niet. Je mag er alleen kinderen mee verwekken.”

CIP+ logo

Wil je gratis verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Lees nog 3 artikelen gratis.

Lees dit artikel gratis Inloggen

Reacties

H
De duivel wil de mens doen geloven dat hij een dier is. Gewoon als alle andere dieren. Dus wat ongelovigen geloven. Seks uitsluitend ter voortplanting is de seks die dieren bedrijven. Dus als ook wij alleen seks bedrijven ter voortplanting, scharen wij ons inderdaad onder de dieren. Maar seks is veel meer. Zo is een orgasme het beste middel tegen kanker. Seks is ook het beste slaapmiddel en seks 'geneest' elk relatieprobleem. Denk erom, seks is niet aan leeftijd gebonden. Je kan het je hele leven door bedrijven.
REAGEER
L
Seksualiteit en genegenheid en zeker ook zorgzaamheid en zorg ervaren zijn een wezenlijk deel van het menszijn. Biologisch, maar ook medisch/psychisch. Zorgt voor bindingen en ook beschermingsdrang. Maar ook delicaat en kan beschadigen. Zeker ook in relaties. Taboe en angst blokkeert te veel. Handelen uit liefde en respect zijn essentieel en maken het nog veel mooier en waardevoller. Soms misschien ook wel om er niet toe over te gaan om elkaar te beschermen (bijvoorbeeld het huwelijk en/of de partner en kinderen van de ander (en jezelf).
REAGEER
A
Lees Hooglied: Onze Heer is de bedenker van de intieme liefde tussen man en vrouw.maar Hij is ook zelf de intieme Minnaar.

Daarom is De openbaring over wie Hij is ,niet compleet zonder Hooglied.
REAGEER
Toon meer reacties (6)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher