Antoine Bodar

Levensverhaal

23 april 2018 door Jeffrey Schipper

Antoine Bodar: "Ik was ervan overtuigd dat ik beter dood kon zijn"

De eerste keer dat priester Antoine Bodar depressief werd, was hij 21 jaar. “Ik was ervan overtuigd dat ik beter dood kon zijn. Dan ben je opgeruimd. Dan heeft niemand meer last van je,” zegt hij naar aanleiding van zijn boek ‘Droef gemoed’. Dat soort gedachten had hij al vanaf zijn kinderjaren. CIP.nl zocht hem op in zijn woning in Amsterdam.

De bekende priester heeft op het punt gestaan om het interview af te zeggen. “Ik heb de afgelopen maanden veel over mijn depressies gesproken. Dat heeft mij duidelijk geen goed gedaan. Dit is dan ook het laatste interview waarin ik mijn depressies bespreek,” laat hij weten. Als kleuter vroeg hij aan zijn moeder: ‘Waarom leven we eigenlijk? Waarom zijn we er?’ “Bij mij was een bepaalde aanleg tot zwaarmoedigheid al vanaf mijn zesde, zevende aanwezig.” Zijn roeping om priester te worden had hij moeten begraven. “Op het gymnasium kreeg ik te horen: ‘als je te dom bent, kun je geen priester worden.’”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Ik herken heel veel in wat Antoine zegt. En eerlijk gezegd, zie ik in z'n gezicht het leed getekend, dat hij in z'n leven heeft ervaren.

Maar hij heeft volkomen gelijk: het lijden waar hij het over heeft, is een onderdeel van het leven dat we allemaal, elk op een eigen wijze, zo hartgrondig leren kennen.

Maar uiteindelijk belijd ik met Antoine, dat we een goede God hebben, die straks alle tranen afwist en op het laatst ons hart laat opveren van vreugde,

God zegene je, Antoine.
REAGEER
R
Alles en altijd wat deze respectvolle man zegt of schrijft is wmb luister en lezens waardig. Zo ook dit interview. Fijne man die Bodar ????
REAGEER
T
Ik heb volledig begrip voor Antoine Bodar. Ik heb er zelf mee van doen, en breng dat voor de Here. Zijn striemen hebben mij/ons GENEZING gebracht: Jesaja: 53. Toch zijn die sombere momenten er ook voor mij, maar ik mag rusten in het volbrachte werk van Jezus aan het Kruis. Goed en integer artikel.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher