Alinda Bol

God

23 april 2018 door Hendriëlle de Groot

"Jezus is de grote grondlegger van mindfulness"

"Vervelen is eigenlijk heel goed voor je," zegt Alinda Bol. Ze heeft een bekende christelijke boekhandel in Bunschoten-Spakenburg en is een bekend gezicht van Family7. In deze video, in gesprek met Rik Bokelman gaat het over mindfulness en mindful leven. Daar schrijft ze over in het boek Vier het leven en haar nieuwe boek gaat er ook over. Dit is het eerste deel van de videoserie. 

“Christenen zijn een beetje bangig voor mindfulness. Het komt van Boeddha en is afkomstig van een Oosters geloof. Maar eigenlijk is Jezus de grote grondlegger van mindfulness. Hij leefde met aandacht. Dat is mindfulness: leven met aandacht en terugkeren in de rust,” zegt Alinda Bol. Als Jezus het even niet meer aankon, ging Hij praten met zijn vader. “De oosterlingen noemen het mediteren, wij noemen het bidden.”

CIP+ logo

Wil je gratis verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Lees nog 3 artikelen gratis.

Lees dit artikel gratis Inloggen

Reacties

Ze zegt: "Maar eigenlijk is Jezus de grote grondlegger van mindfullness". Wat een nonsense. Alsof Jezus met een methode op de proppen kwam!

Jezus is de grondlegger van de mogelijkheid op Hem te vertrouwen. Laat je dan vernieuwen in de 'mind' van het denken; richt je oog op Hem en stel op Hem je vertrouwen.

Moet je dan eens zien wat er met je 'mind' gebeurt: die vult zich met echte vrede en echte rust. Laat Boeddha maar in het tuincentrum staan.
REAGEER
N
Het schept wel verwarring, want mensen denken dan al gauw dat mindfulness goed voor een mens is, als het wordt aangeboden. En het wordt nogal eens aangeboden! Maar uit wat voor bron komt het? Waar wordt het uit aangeboden, daar moeten we wel waakzaam voor blijven. Als het uit Jezus is, dan is dat prima, maar uit Boeddha, dan is het helemaal verkeerd, want dan vind je echt geen rust, maar het tegendeel.
REAGEER
T
Ik vind het gevaarlijk om de persoon van Jezus, daarmee Zijn beeld in tepassen in een therapeutische visie van genezing, van heling.
REAGEER
Toon meer reacties (6)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher