Ds. W. Schinkelshoek

God

19 april 2018 door Jeffrey Schipper

"Iedere dominee moet zelfverloochening in agenda zetten"

‘Weet u ook waar u naartoe gaat?’, vroeg ds. W. Schinkelshoek in het ziekenhuis aan een ernstig zieke man. “Hij deed zijn handen omhoog. ‘Ja, ik ga naar Jezus!’,” vertelt de hersteld hervormde predikant uit Ede. Deze bijzondere ervaring staat nog altijd scherp op zijn netvlies. CIP.nl sprak met Schinkelshoek in zijn pastorie over de plotselinge dood van zijn vader, prediking en opkijken naar dé dominee.

Als puberende jongeman heeft Schinkelshoek zich nooit tegen de kerk verzet. Waarschijnlijk heeft dat te maken met mijn verleden, legt de predikant uit. “Op 13-jarige leeftijd overleed mijn vader. Dat heeft natuurlijk veel impact gehad op mij en de rest van het gezin. Het gebeurde ook nog eens volkomen onverwacht. Op de dag van zijn overlijden ging hij fluitend naar de fabriek, waar hij werkte. Als lasser is hij levenloos onder in het ruim van een schip gevonden. Men vermoedt dat een hartprobleem de oorzaak was. Maar er is geen autopsie gepleegd, dus dat is slechts een vermoeden. Later besefte ik: ‘Eigenlijk heb ik mijn vader nooit gekend.’ Ik kom niet verder dan wat vage herinneringen.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

N
Zelfverloochening, trouw zijn, betrouwbaar zijn, wat is het belangrijk als je een dienaar van het Woord mag zijn. Het is ook gebrokenheid kennen en leven vanuit Jezus Christus alleen. Verbonden vanuit Zijn liefde en genade ga je uitdelen, belijden, lijden, word je gelouterd, door vuur beproefd, om des te meer tot eer van Hem te leven.
Maar, geachte Van der Bas, geldt datgeen wat u omschrijft, niet voor iedere gelovige, die belijdt een volgeling van Christus (= een dienaar van het levende Woord) te zijn?

Of wordt er van een dominee meer verwacht?

De kerk begint op deze wijze steeds meer te lijken op het volk van Israël in de woestijn, dat weigerde direct met God te communiceren en liever Mozes voor het karretje spande.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher