Farshid Seyed Mehdi

God

17 april 2018 door Jeffrey Schipper

Zes verschillen tussen Allah en de God van Israël

Farshid Seyed Mehdi was een fanatieke moslim. Na zijn bekering tot het christendom vluchtte hij naar Nederland. Daar ontdekte hij dat de Bijbel en hijzelf Joodse wortels hebben. Farshid kent dus als geen ander de verschillende werelden van de islamitische- en joods-christelijke traditie. Daarom bespreken we met hem zes verschillen tussen Allah en de God van Israël.

1. De God van Israël is liefde - 1 Johannes 4:16
“In verschillende religies doet God liefdevolle dingen. Maar de God van Israël ís liefde. Dat maakt de God die ik leerde kennen zo uniek. Als moslim had ik een heel ander beeld van God. Ik dacht dat Hij heel vaak boos was en mijn zonden wilde straffen. Allah heeft mij lief als ik aan zijn voorwaarden voldoe. Maar in zichzelf is hij geen liefde. Dat zit niet in zijn karakter. Nu mag ik weten dat God in Zijn Zoon Jezus Zijn eigen leven aan mij heeft gegeven. Dat is liefde in de meest pure vorm!”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

T
Vragen over Allah en Mohammed mogen niet islamieten niet stellen .

Is het zo dat daarover geen discussie is toegestaan?

Weet waar de islam op berust, niet anders dan op leugen . De Gibril van de islam is niet de engel Gabriel uit de Bijbel.

People vs Muhammad : JK Scheindlin - Een ontluisterende psychoanalyse. Forum > Islam - christelijk geloof http://bijbel.startkabel.nl/forum/?id=5245Jezus/ Jehoshua betekent God redt, God helpt. Jezus redt ons van de duisternis. Door Jezus mag ik mij thuis weten bij onze God
Wat een onzin! De enige zinnige opmerking heeft betrekking op het feit dat Jezus Christus ons de mogelijkheid biedt nader kennis te maken met Zijn Vader.

Het is wel degelijk mogelijk met moslims te spreken over Allah, Mohammed en Jezus.

Fanatieke moslims en fanatieke christenen kunnen en willen niet met elkaar praten. Niet het geloof, maar het fanatisme - een opgeklopt vijandbeeld - maakt het gesprek onmogelijk.
Toon meer antwoorden (15)
Toon meer reacties (17)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher