Piet de Groot

God

12 april 2018 door Jeffrey Schipper

"Mijn traditionele kijk op de hel heb ik afgeschaft"

“Ik mis in de christelijke wereld een gewoon gesprek over de hel. Durven we er überhaupt wel vragen over te stellen? Ik denk het niet.” Piet de Groot heeft onlangs de dvd ‘Verdoemd?’ uitgegeven. De documentaire laat zien waarom we zo vastzitten aan ons beeld van de hel en hoe het doorwerkt in de manier waarop we kijken naar God, gerechtigheid, de Bijbel en onszelf. CIP.nl sprak met Piet over leven als Jezus, haatchristenen en eeuwige verdoemenis.

“In mijn jeugd heb ik niets van het christelijk geloof meegekregen,” maakt Piet duidelijk. “Mijn ouders hadden niets met kerk en geloof. Sterker nog, ze waren behoorlijk anti-kerkelijk.” In zijn twintiger jaren kwam hij tot bekering in een Volle evangelie gemeente. Later richtte Piet een eigen Bijbelschool op. Als ‘door de wol geverfde’ christen verdiepte hij zich op een gegeven moment steeds meer in overtuigingen over hemel en hel. “Door een voorganger werd ik gewezen op een boeiend boek daarover. Langzamerhand belandde ik in een oceaan met allerlei verschillende visies.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

B
Een typisch voorbeeld van het postmoderne denken dat ook de kerk van Christus is binnen gedrongen. Absolute waarheid bestaat, het gaat om mijn subjectieve waarheidsbeleving. Zoals Piet zegt: 'zwart wit antwoorden werken niet meer en de hel past niet bij mijn beeld van een liefhebbend God'. De Here Jezus was heel duidelijk over het bestaan van de hel. Hij heeft als waarschuwing meer over de hel gesproken dan over de hemel. Voor een Bijbels verantwoorde studie over de hel, zie: www.heartcry.nl/artikelen_gebed_603
P
Klopt Bert. Maar misschien bedoelde Hij er iets anders mee dan jij.
Toon meer antwoorden (5)
Toon meer reacties (17)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher