Philip Nunn
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

Auteur: Jeffrey Schipper

Omgaan met homogevoelens: vijf verschuivingen in onze manier van denken

“Vroeger bepaalde de kerk je identiteit. Nu zijn je gevoelens doorslaggevend. Je geslacht is je eigen, persoonlijke keuze geworden,” zegt Philip Nunn. De Bijbelleraar vertelde onlangs op Bijbelschool Filadelfia over omgaan met homogevoelens en transgendergevoelens. In een college deelt Philip vijf verschuivingen onze manier van denken die onze kijk op homo’s en transgenders beïnvloeden.

“Als je Gods wil wilt ontdekken zijn twee dingen noodzakelijk,” maakt de voormalige zendeling duidelijk. “Word niet gelijkvormig aan deze wereld (1) en word vernieuwd door je denken te veranderen (2). Volgens Romeinen 12:2, om Gods wil te begrijpen moeten we anders leren denken. Vanuit een wereldse manier van denken kunnen we weinig met een uitleg die gebaseerd is op de Bijbel.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Homoseksualiteit
- 5 redenen waarom christenen homoseksualiteit zouden moeten accepteren
- John was een gewilde spreker in christelijk Nederland; totdat hij homo bleek te zijn
- 7 redenen waarom christenen homoseksualiteit zouden moeten afwijzen
- Christen en homo: het leidde bij Johan tot een posttraumatische stressstoornis
- Dr. Wim Dekker vindt homoseksualiteit in de kerk geen breekpunt: "Wie hierover strijdt, is wereldgelijkvormig"
Meer over Homoseksualiteit »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Als de Bijbel zegt dat we moeten worden hervormd door de vernieuwing van ons denken dan betekent dat dat we in staat worden om helder na te denken en daardoor wijsheid krijgen om het goede welgevallige en volkomene te onderscheiden, niet dat we gelijk overal een mening over hebben zoals de mensen van de wereld.
G
Vernieuwd worden in ons denken betekent simpelweg: de Bijbel 100% geloven en gaan doen wat de Bijbel ons zegt. Het Woord wordt ons leven. Het Woord is Christus, we moeten ons gaan bekleden met de manier van kijken van Christus, Zijn gedrag en Zijn denken. Ons vertrouwen in alles stellen op Hem. Dat betekent alles toetsen aan dat Woord: je gedrag, je gedachten, wie je wilt zijn, maar ook alles wat je leven binnen komt uit de wereld.
Toon meer antwoorden (6)
Toon meer reacties (8)