Corina Schipaanboord
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

Auteur: Sjoukje Dijkstra

Vrouwen uit refowereld bespreken openlijk hun seksleven

Reformatorische vrouwen die openlijk hun seksualiteit bespreken. Dat is het geval in het boek ‘Vertrouwelijk’ van Corina Schipaanboord. Ze weet hoe waardevol openheid kan zijn. "Als ik met vriendinnen praat over dit onderwerp, dan merk je dat bijna iedereen wel tegen iets aanloopt."

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Seks
- Zelfbevrediging als christen: goed of fout?
- 3 leugens die christenen geloven over seks
- Seks voor het huwelijk: dit vindt relatiecoach Cocky Drost ervan
- Waarom seks voor het huwelijk geen goed idee is
- Christelijke 'Franca Treur' ziet groot taboe op seksualiteit in reformatorische kring: "Ik kon nergens terecht met mijn gevoelens"
Meer over Seks »

Klik hier om het boek 'Vertrouwelijk' te bestellen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

W
Cornelis Zandbergen. Het vervelende is alleen dat de mens zijn geilheid niet de baas is. Het is bovendien vaak zelfgericht en stort zich vaak op een partner die niet de jouwe is. De Heer heeft sex heerlijk en goed gemaakt. Maar wordt door ons zelfgenoegzaamheid tot overspel gebracht. De mens die denkt recht op sex te hebben is de mens die de denkt een ieder die hem/haar misschien even opwindt, tot lust object te mogen bezitten, al is het maar voor even.... Dat dodelijke gif ondermijnt relaties. Zeg je dat er ook even bij Cornelis Zandbergen?
W
@Wouter Noordhof

‘Gij geheel anders’, ook op dat vlak. ‘Het oude is voorbij, het nieuwe is gekomen’. Het is aan de mens om in geloof de oude mens in het waterbad te begraven, dat dient zeker op dit vlak te gebeuren, het enigste aanvaardbare uitgangspunt voor een zuivere christenlijke levensstijl.
Nee Wouter. De lengte van een reply maakt het onmogelijk om lange betogen te plaatsen en ik ben geen fan van vijf replies plaatsen. Er is dus ruimte om mij verkeerd te begrijpen. Seksualiteit/individuele zinnelijkheid is een gave voor iedereen, waar seks/erotiek (verschil) iets is waar we zorgvuldig relationele liefde en wijsheid moeten betrachten, zonder echter geestelijke castratie of frigiditeit te preken. Ook dat is afgoderij en tiert welig in menige gemeente.
Toon meer reacties (6)