Corina Schipaanboord
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

05 april 2018 door Sjoukje Dijkstra

Vrouwen uit refowereld bespreken openlijk hun seksleven

Reformatorische vrouwen die openlijk hun seksualiteit bespreken. Dat is het geval in het boek ‘Vertrouwelijk’ van Corina Schipaanboord. Ze weet hoe waardevol openheid kan zijn. "Als ik met vriendinnen praat over dit onderwerp, dan merk je dat bijna iedereen wel tegen iets aanloopt."

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Seks
- Zelfbevrediging als christen: goed of fout?
- 3 leugens die christenen geloven over seks
- Seks voor het huwelijk: dit vindt relatiecoach Cocky Drost ervan
- Waarom seks voor het huwelijk geen goed idee is
- Christelijke 'Franca Treur' ziet groot taboe op seksualiteit in reformatorische kring: "Ik kon nergens terecht met mijn gevoelens"
Meer over Seks »

Reacties

W
Cornelis Zandbergen. Het vervelende is alleen dat de mens zijn geilheid niet de baas is. Het is bovendien vaak zelfgericht en stort zich vaak op een partner die niet de jouwe is. De Heer heeft sex heerlijk en goed gemaakt. Maar wordt door ons zelfgenoegzaamheid tot overspel gebracht. De mens die denkt recht op sex te hebben is de mens die de denkt een ieder die hem/haar misschien even opwindt, tot lust object te mogen bezitten, al is het maar voor even.... Dat dodelijke gif ondermijnt relaties. Zeg je dat er ook even bij Cornelis Zandbergen?
B
Goed dat het ter sprake word gebracht, wouter en cornelis beide is waar denk ik.
Het CIP FACEBOOK platform is geschikter voor discussies, hier gaat de vaart eruit en kan je niet veel in één reply typen. Ik reageer daar regelmatig op dit vraagstuk en andere. Zie de recente post van CIP over porno daar, dat heeft veel overeenkomsten en daar heb ik twee uitgebreide reacties geschreven. Zoals de tweedeling in seksuele ethiek die ik bij christenen opmerk.
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen