Ben Kroeske

video

16 april 2018 door Marina de Haan

Je kunt niet zeggen: het evangelie delen is niets voor mij

Evangelist Ben Kroeske deelt tips hoe je op een makkelijkere manier het evangelie met anderen kunt delen. “Het is een verantwoordelijkheid. We zijn geroepen om mensen met God te verzoenen.” In deze CIP-video tip 3: bid om vrijmoedigheid.

Interviewer Rik kondigt Kroeske aan als rasevangelist (01:00 minuut). Maar zelf ziet Kroeske dat anders. “Van nature ben ik dat niet. “Ik heb ervaring opgedaan met evangeliseren door met knikkende knieën te gaan. Ik was altijd het stille jongetje, ik durfde niet zo goed, maar ik had wel een verlangen.” De allereerste keer dat hij iemand aansprak op straat, herinnert hij zich als de dag van gister. “Het was een hele grote gast. Ik ben niet klein, maar hij was heel groot. Ik begon Gods woord te delen. En hij keek letterlijk op mij neer en zei: ‘praat eens wat harder, ik kan je niet horen.’ Daarna ben ik alleen maar gegroeid in vrijmoedigheid.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Ben zegt: “Het is een verantwoordelijkheid. We zijn geroepen om mensen met God te verzoenen.” Kan hij mij aangeven waar dit in de Bijbel wordt gezegd?

Ik heb altijd gedacht, dat alléén Christus de mens met God kan verzoenen.
Zie 2 korinthe 5:18-20.

Jezus Christus is de enige Middelaar tussen God en de mens, maar Jezus heeft ons geroepen en gezonden om het evangelie te verkondigen en ons de bediening van verzoening geven. Zie ook Markus 16 en Romeinen 10. Blessings!
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher