Kees van Helden

video

10 april 2018 door Redactie

Zelfs voor het doden van je eigen kind is er vergeving

Wat zegt de Bijbel eigenlijk over abortus? Wanneer is abortus moord? Ook bij het gebruik van anticonceptie? Of is het dan doodslag? Zijn geaborteerde kinderen in de hemel? En hoe zit het dan met kinderen uit een miskraam? Rik praat erover met Kees van Helden, directeur van Schreeuw om Leven. "Gelukkig is er vergeving. Zelfs voor het doden van je eigen kind."

Kees begint met het noemen van drie Bijbelteksten die spreken over abortus en het menselijk leven. 

1. Maria bij Elisabeth 
Iedere christen kent het verhaal wel: Maria gaat zwanger op bezoek bij Elisabet, die zwanger is van Johannes de Doper. Daar aangekomen springt Johannes op in de buik van Elisabet. Maria is op dat moment - is de gangbare mening - zo'n 6 tot 12 weken zwanger van Jezus. "Het kindje Johannes erkent daar de Verlosser. Terwijl Jezus toen pas 6 tot 12 weken was. Dat leert ons dat God het leven geeft. En ten tweede: dat in de baarmoeder, bij twaalf weken, God dan al ziet dat er leven in de baarmoeder groeit, en dat er menselijk leven is." 

2. Jeremia 
In Jeremia staat het verder zo mooi. Dat God je al vanaf de moederbuik heeft gekend. "Al voordat je geboren bent kent God je. Je hoeft voor God niet geboren te zijn om gekend te worden." 

3. Spreuken 24:11 
In Spreuken worden we opgeroepenom degene redden die ter dood gegrepen staan. De tekst staat op het hart van Kees geschreven. "Hier staat dat als wij niets doen en niet opkomen voor mensen in nood, dan gaan kinderen gewoon dood. Deze tekst passen we echt toe op het werk van Schreeuw om Leven." 

Moord?
Kees van Helden ziet abortus verder als moord, vertelt hij later in het gesprek. "Het is wel heel scherp wat we nu stellen, Rik. Als je heel bewust leven gaat afbreken.. Is abortus moord? Ik heb er geen ander woord voor."

In deze eerdere video zei Kees van Helden dat hij tegen een morning after pil is, tegen een spiraaltje en zelfs tegen de reguliere pil. De reguliere pil kan namelijk ook niet altijd voorkomen dat er geen bevruchting ontstaat en er geen uniek menselijk DNA ontstaat, aldus Van Helden. Maar zijn vrouwen die die anticonceptie middelen gebruiken dan ook moordenaars? Of, als ze het onbewust doen, plegen die dan doodslag? 

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Abortus
- Vrouwen uit refowereld bespreken openlijk hun seksleven
- Hoe een gebed om een teken werd verhoord
Meer over Abortus »

Reacties

A
Abortus komt voort uit een liefdeloze, goddeloze zich "Samen"-leving noemende groep mensen. De ongeboren kinderen worden legaal(overheid) meestal met instemming van de verantwoordelijke VERWEKKERS met voorbedachte RADE VERMOORD.

Bij het laatste oordeel van God zullen ALLE verantwoordelijken dit erkennen.

Het NU erkennen en vergeving vragen is de ENIGE oplossing om je ZIEL eeuwig te redden, halleluja

Shalom
REAGEER
G
30000 kindjes per jaar, dat zijn 1000 schoolklassen. Dat zijn zo'n 100 scholen. 100 scholen! Stel je eens voor dat IS besluit 100 scholen te liquideren. We zouden al nationale rouw bedrijven bij één klas die geliquideerd wordt. Maar deze schoolklassen worden zomaar van de aardbodem weggevaagd zonder dat er iemand wakker van ligt, bijna niemand dan.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher