Rebecca Onderstal

Dagelijks leven

06 april 2018 door Marina de Haan

"Als je single bent, ben je evenveel waard als mensen met een relatie"

In deze CIP-video spreekt Rik met predikante Rebecca Onderstal. Zij schreef het boek ‘Mooi niet alleen’ over het complexe en complete leven van een single. In de video deelt ze 7 tips.

Tip 1: Aanvaard dat je niet perfect bent als mens
“Als single heb je soms het gevoel dat je maar half bent, omdat het gezin of een relatie de norm is. Als je daar niet in past, voldoe je niet aan je eigen verwachtingen en ook niet aan de verwachtingen van de mensen in je omgeving. Wat ik onthoud is dat het cijfer 1 ook een heel getal is. Ook als je alleen bent, ben je net zoveel waard als iemand in een relatie. Als single leef ik mijn leven zo goed mogelijk, ik wil geen medelijden. Ik heb ook van alles te geven.”

CIP+ logo

Wil je gratis verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Lees nog 3 artikelen gratis.

Lees dit artikel gratis Inloggen

Reacties

B
De vraag dient te worden gesteld, hoe al die vrouwelijke predikanten en domina's hun taak als geestelijk leidsvrouw kunnen verantwoorden.

Nergens in de Bijbel komt dat voor en in 1 Tim. 3 staat duidelijk , dat een voorganger " de man van 1 vrouw" dient te zijn, dus dat gaat dan over mannen als voorganger.

Sterker nog, in 1 Tim. 2:12 staat, dat het niet is toegestaan dat een vrouw (Bijbels) onderwijs geeft of (geestelijk) gezag heeft over de man, dus zo liggen de verhoudingen in een kerk of gemeente.

Shalom

Ben Kok (joods-chr. pastor)
REAGEER
Ik vind juist dat Rebecca Onderstal transparant verantwoording aflegt in haar boek en in het interview. Even los van de vraag of het ambt voorganger, zoals dat zich in de protestantse traditie heeft ontwikkeld, dit nog Bijbels is te vatten, is hier spraken van een vrouw die een worsteling heeft aangedurfd die in haar privéleven speelden, en dit openlijk heeft willen delen in haar periferie en de gemeenschap van gelovige mensen, die juist door die openheid, waardoor het respect voor haar is vergroot.
Hoeveel verdriet en gecreëerd schuldgevoel er de oorzaak van is geworden, zoals kerkverlating en vereenzaming het gevolg werd, vaak mede door 'entrepeneurs', of 'crusaders' die met een gevoel van missie hun moraliteit willen opleggen aan anderen. Deze vrouw heeft door haar ervaring en besluitvorming bereikt om met ontferming bewogen te zijn naar mensen in een vergelijkbare situatie. Onze Heer haat overspel en ontrouw! Die ene tekst in het O.T. als Hij de echtscheiding zou haten, kan de toets niet doorstaan, terwijl God ook scheiding beveelt!
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher