Chantal Brijs

God

04 april 2018 door Jeffrey Schipper

Waarom Chantal met een hoofddoekje naar de kerk gaat

Sommige vrouwen gaan op zondag met een hoed of hoofddoekje op naar de kerk. Chantal Brijs is één van hen. Zij gelooft dat het bedekken van het hoofd – waar Paulus in de Bijbel over spreekt – nog steeds van belang is. “Wanneer ik mijn hoofd bedek tijdens het bidden en profeteren maak ik een statement naar de hemelse gewesten toe.”

Iedere zondag ga je met een hoofddoekje op naar de kerk. Je baseert dit op 1 Korinthe 11. Wat betekent dit bijbelgedeelte voor christenen vandaag de dag volgens jou?
“De eerste zestien verzen uit 1 Korinthe 11 is in de eerste plaats een mooi gedeelte dat ons iets verteld over de door God geschapen orde. Deze waarheid wordt steeds meer geweld aan gedaan. Ik denk dat het echt belangrijk is dat wij als christenen, juist in deze tijd, weten wat de waarheid is. Enerzijds erom dat we ons niet zomaar mee te laten slepen met deze cultuur, anderzijds om binnen deze cultuur gaan staan en te wandelen in Gods waarheid en die uit te dragen.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Hoofdbedekking
- Dr. M. Klaassen: "Hoofdbedekking geen achterhaald gebruik"
- Wel of geen hoed dragen in de kerk? Dit zijn de voors en tegens! - CIP Podcast
- Als vrouw een hoedje op in de kerk?
- 'Hoofdbedekking vrouw geldt niet per se voor deze tijd'
- Vrouwen met hoofdbedekking - staat dat écht in de Bijbel?!
Meer over hoofdbedekking »

Reacties

N
Als Chantal dit wil doen, heeft zij de geestelijke vrijheid. Het is zo, dat Paulus dit schrijft in een gemeente, die in een samenleving zowel in- als extern in een andere cultuur stond. Als vrouw droeg je in die tijd een sluier als teken van eerbaarheid. Deed je dat niet dat stond je gelijk aan een kaalgeschoren vrouw. In vers 15 en 16 gaat het over het lange haar bij de vrouw als een teken van eer. Waarom was dat toen? Vrouwen met kort haar waren in die tijd prostituees. Chantal nu ook. Logisch maar waarom is Chantal daar niet strikt in?
J
Eerst geef je haar de geestelijke vrijheid. Vervolgens vertel je ff hoe het er in die tijd aan toeging (hoe weet je dat of praat je anderen na?) en wordt Chantal op het matje geroepen over der haarlengte??
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (17)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify