Chantal Brijs
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

Auteur: Jeffrey Schipper

Waarom Chantal met een hoofddoekje naar de kerk gaat

Sommige vrouwen gaan op zondag met een hoed of hoofddoekje op naar de kerk. Chantal Brijs is één van hen. Zij gelooft dat het bedekken van het hoofd – waar Paulus in de Bijbel over spreekt – nog steeds van belang is. “Wanneer ik mijn hoofd bedek tijdens het bidden en profeteren maak ik een statement naar de hemelse gewesten toe.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

N
Als Chantal dit wil doen, heeft zij de geestelijke vrijheid. Het is zo, dat Paulus dit schrijft in een gemeente, die in een samenleving zowel in- als extern in een andere cultuur stond. Als vrouw droeg je in die tijd een sluier als teken van eerbaarheid. Deed je dat niet dat stond je gelijk aan een kaalgeschoren vrouw. In vers 15 en 16 gaat het over het lange haar bij de vrouw als een teken van eer. Waarom was dat toen? Vrouwen met kort haar waren in die tijd prostituees. Chantal nu ook. Logisch maar waarom is Chantal daar niet strikt in?
J
Eerst geef je haar de geestelijke vrijheid. Vervolgens vertel je ff hoe het er in die tijd aan toeging (hoe weet je dat of praat je anderen na?) en wordt Chantal op het matje geroepen over der haarlengte??
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (21)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.