Willem Ouweneel

God

29 maart 2018 door Willem J. Ouweneel

Het Paasei: een christelijk, heidens en joods symbool!

Ons woord ‘Pasen’ is een verbastering van het Griekse woord Pascha, dat we menigmaal in het Nieuwe Testament vinden (buiten Matt. tot Hand. nog in 1 Kor. 5:7 en Hebr. 11:28).

Dit woord ‘Pascha’ is zelf een verbastering van het Hebreeuwse woord Pesach, dat gewoonlijk wordt afgeleid van pasach. Dit werkwoord betekent: ‘hinken’, en vervolgens: ‘voorbij hinken, (eroverheen) huppelen, voorbijgaan’. Inderdaad vinden we in Exodus 12:13 het werkwoord pasach in de betekenis van ‘voorbijgaan’: ‘En het bloed zal u tot een teken zijn aan de huizen waarin u verblijft. Als Ik het bloed zie, zal Ik u voorbijgaan’ (dat wil zeggen mijn oordeel zal aan jullie voorbijgaan; het zal jullie eerstgeborenen niet treffen, omdat zij schuilen achter het bloed van het Paaslam; vgl. vs. 23, 27).

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

B
Als JHWH komt in de gestalte van Yeshua (Zach. 14 /Hand. 1:11 ) te Yerushalayim, komt Hij om te oordelen en alleen zij, die het offer van Yeshua op Golgotha hebben aanvaard en verbonden in Hem als ranken aan de wijnstok hebben voortgeleefd (Joh. 15), zijn dan verbonden met elkaar in het ware Pesachlam.

Joden en christenen vinden elkaar in het Pesachlam, niet in de komende Mashiach.

Joden verwachten een superjood als Mashiach, niet JHWH in mensengestalte, Die kwam en zal komen.

Shalom

Ben Kok (joods-chr. pastor)
REAGEER
W
Nederland is bevoorrecht met een Bijbelleraar als Willem Ouweneel.
B
Hi Willem S.,

Smaken verschillen, dat mag. Maar als je naamgenoot, Willem O., blijkt te leren, dat de koranallah dezelfde is als JHWH, noem ik dat misleiding.

En zeggen, dat het niet uitmaakt wat je viert, vind ik ook misleiding; de Bijbel is duidelijk genoeg, de Moadiem (feesten van JHWH) zijn geboden, geen vrijblijvendheid, laat staan om te vervangen door op heidendom gebaseerde zon-feesten.

Shalom,

Ben Kok (j-chr. pastor)
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher