Bracha Messiaanse gemeente
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

29 maart 2018 door Jeffrey Schipper

Waarom Nederlandse christenen zich aansluiten bij de Messiaans-Joodse beweging

“Veel christenen worden opgevoed met een niet-Joodse Jezus. Wie zich verdiept in de Joodse wortels van het geloof ontdekt al snel hoe waardevol bijvoorbeeld de Bijbelse feesten zijn,” zegt Jaap Bönker. De laatste decennia merkt de christelijke spreker dat steeds meer christenen zich aansluiten bij de Messiaans-Joodse beweging. Samen met Timo Erkelens van Comité Gemeentehulp Israël (CGI) bespreekt hij namens CGI waar die groei vandaan komt en wat de beweging tot ons te zeggen heeft.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

G
De christelijke feesten zitten zo vol heidense symboliek dat ik liever alles aan de kant zou doen en de bijbelse feesten zou gaan vieren. En ik wil me ook ontdoen van alles wat nog een roomse invloed heeft in onze kerk. We hebben een reformatie nodig in onze kerken. Jezus is een Jood, daar mogen we ons wel eens wat meer in verdiepen. Liefde voor het volk van Zijn wortels krijgen. En al onze gewoontes en tradities toetsen aan Zijn woorden.
B
De beste gemeente ooit is de Handelingengemeente, daar werd de Torapraktijk nageleefd zoals Yeshua die had voorgeleefd en uitgelegd.

Het is zeker een bewustwordingsproces, zoals het hele Bijbelse geloofsleven dat is vanaf je bekering, maar als je gewoon de oude vraag "wwJd" (what would Jesus do) vast houdt en beantwoord, dan lossen heel veel vragen zich prima op.

Zie de Yeshua-belijdende Joodse voorganger Joseph Shulam op

https://tora-yeshua.nl/2018/03/seideravond-pesach-feest-ongezuurde-broden-pasen/

Shalom,

Ben Kok (joods-chr. pastor)
A
Beste Ben Kok,

Het is het bekende stokpaardje: christenen moeten vooral de joodse feesten en de sabbat gaan vieren. Wat Paulus hierover schreef telt bij sommigen niet en anderen weten de teksten van Paulus zodanig te interpreteren/ manipuleren (eisegese) totdat het met hun joodse opvattingen klopt.

Christenen die de joodse feesten en de sabbath niet willen vieren worden soms weggezet als "gelovigen die veel missen" of "on-Bijbelse gelovigen".
Toon meer antwoorden (22)
Toon meer reacties (15)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen