Rikko Voorberg

video

28 maart 2018 door Marina de Haan

Kan vloeken een gebed zijn? Absoluut, vindt Rikko Voorberg

Het is ongehoord. Een dominee die anderen aanmoedigt om te vloeken. Auteur Rikko Voorberg ziet voordelen in woede en vloeken. Alles draait om dat ene "gebed" dat door iedereen wordt gebruikt, behalve door christenen. Namelijk: moge de Heer dit of dat verdoemen. “Het is geen pleidooi voor schuttingtaal of lelijk taalgebruik.” In deze video spreekt Rik met dominee Rikko Voorberg over zijn boek ‘De dominee leert vloeken’.

Dit boek schreef Voorberg op initiatief van een seculiere uitgever. “De uitgever vroeg mij wat ik aan de wereld wil vertellen. Alles kwam terug bij woede. En een vloek is het meest onverwachte dat een dominee doet, omdat het zo niet mag,” zegt hij. “De christenheid weet niet meer zo goed hoe om te gaan met woede. En dus ook niet hoe te vloeken en wanneer. En wanneer een vloek eigenlijk een gebed is.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Dus bijv: Heer, verdoem Kim Jong Un? Omdat Hij Uw kinderen vervolgt... Mmmm, bij mij in de kerk leren ze om te bidden voor zijn bekering... Maar natuurlijk mag je wel zeggen tegen de Heer dat je vreselijk boos bent op zulk soort leiders...
REAGEER
A
In deze komkommertijd moet je toch "wat" CIP-Rick?

Een dominee die het verschil/ overeenkomst tussen woede over ongerechtigheid en vloek niet weet kan beter z'n mond houden zoals Jac. 3 ons leert.

Shalom
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher