Henk Pietersma

God

28 maart 2018 door Jeffrey Schipper

Deze kunstenaar brengt met 76 schilderijen het Evangelie tot leven

“De geloofsbelijdenis is in veel kerken niet anders dan een ritueel. Toch zijn die eeuwenoude woorden nog steeds krachtig,” stelt Henk Pietersma. Door middel van 76 gebundelde kunstwerken wil hij duidelijk maken hoe de eeuwenoude geloofsbelijdenis nog steeds voor hem leeft.

Henk heeft uiterst plezierige herinneringen aan verschillende reizen door Europa die hij als jonge jongen heeft kunnen maken. “Op die reizen werd eigenlijk geen kerk overgeslagen. Diverse kathedralen maakten op mij een onvergetelijke indruk. In mijn gereformeerde jeugd vonden deze ervaringen geen grond, maar in mijn persoonlijke herinneringen bleven ze altijd doorwerken.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

quote: "Het proces van de kerkelijke leegloop en de omvorming van kerken naar theater, multifunctioneel wijkgebouw, atelier, moskee, garage, winkel, café of opslagruimte draagt daar rap toe bij. Pijnlijk, maar naar het schijnt voorlopig onomkeerbaar."

De echte kerk is een geestelijk onvernietigbaar bouwwerk. De fysieke en institutionele kerk is slechts een vorm. Waar die belijdenis in de ene vorm verdwijnt wordt ie in een andere vorm geboren. De Geest is een super vitale kracht van voortdurende vernieuwing.

REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher