Diederik van Dijk en ds. P. den Ouden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

Auteur: Jeffrey Schipper

HHK-broeders: "Christenen uit PKN en HHK hebben elkaar nodig"

“Wij hebben medechristenen uit de PKN nodig om niet in dogmatische finesses te verzanden.” SGP-senator Diederik van Dijk en ds. P. den Ouden zoeken bewust broeders uit de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) op. Dat is de kerk die zij in 2004 niet konden omarmen. De kerkscheuring heeft veel beschadigd. “Toch kan het niet zo zijn dat we geen boodschap hebben aan elkaar. Zo gaan we in Gods koninkrijk niet met elkaar om,” stelt het hersteld hervormde duo.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

A
Veel kerkscheuringen worden tegenwoordig gerechtvaardigd met leerstukken, terwijl de wortel van het kwaad zit in de kopstukken.
K
Van dergelijke verhalen wordt je niet heel blij. De HHK, althans deze 2 leden, spreken nadrukkelijk een deel aan van de Gereformeerde Bond, wat natuurlijk niet de PKN is.

Maar een deel aanspreken heeft het woord delen in zich en voor je het weet is het verdeeldheid creëren binnen de GB, het 'verdeeldheidsvirus' is kennelijk niet te stoppen.

Wat de HHK betreft: heb de moed om verstandig te zijn en te erkennen dat de scheuring van 2004 een onnodige scheuring was, ook van hersteld zijn kun je genezen.

Karel Vergeer
Hebben niet alle Christenen uit alle denominaties elkaar nodig? Of is bv. de Evangelische stroming teveel van het "rechte leerpadje" af?
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen