Kees van Helden

video

22 maart 2018 door Marina de Haan

Spiraaltje of pil gebruiken als christen? Kees van Helden raadt het af.

Wat als je christen bent en gebruik maakt van een spiraaltje, de pil of een morning after pil? Is dat met je geloof te rijmen? Kees van Helden van de organisatie Schreeuw om Leven heeft zijn bedenkingen, vertelt hij in deze CIP Video (vanaf 8:00 en 10:00). 

Dit is het eerste deel met de pro-life activist over abortus. In dit eerste gesprek bespreken we wanneer het menselijk leven daadwerkelijk begint. Deze discussie is al jaren gaande. Volgens Kees begint het menselijk leven al bij de bevruchting. “Dan ontstaat er uniek leven. De wetenschap is daar heel duidelijk in.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

De pil werkt dus niet abortief bij een evt zwangerschap. Maar als je m keurig inneemt, voorkomt de pil een eisprong, dus kan er ook geen bevruchting plaatsvinden. Ik vind dit schuldgevoelens aanpraten voor niks. Een ieder zij in zijn eigen gemoed verzekerd is hier, denk ik, ook zeker van toepassing!
W
Ja, dat komt inderdaad overeen met de beschrijving van de werking van de pil die je b.v. kan vinden op Wikipedia. Het lijkt dat het hier gaat om de behoefte "Roomser dan de paus" te willen zijn die je vaker tegenkomt bij Christenen. Alsof het maken van extra regels om ons aan te houden ons op de één of andere manier heiliger zal maken. Ik denk dat het, integendeel, de ware heiligheid in de weg zit.
Toon meer antwoorden (4)
Toon meer reacties (15)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher