Willem Glashouwer

God

19 maart 2018 door Jeffrey Schipper

Waarom christenen moeten nadenken over Gods plan met Israël

“In de loop der jaren is een klimaat geschapen waaruit blijkt dat God klaar zou zijn met de Joden. Het blijft nodig dat kerken zich bezinnen op hun positie ten opzichte van Israël en het Joodse volk,” zegt ds. Willem J. J. Glashouwer naar aanleiding van door Christenen voor Israël (CvI) twaalf ontworpen stellingen over de plaats van Israël in Gods heilsplan.

Waarom zijn de twaalf stellingen eigenlijk nodig?
“De kerkgeschiedenis telt prachtige belijdenisgeschriften. Denk bijvoorbeeld aan apostolische geloofsbelijdenis. Maar in alle geschriften wordt nauwelijks of niet over het Joodse volk of Israël gesproken. Integendeel, er zijn zelfs anti-Joodse verklaringen de wereld in geslingerd. Dit ging gepaard anti-Joodse theologie. Zo is in de loop der jaren een klimaat geschapen waaruit zou blijken dat God klaar zou zijn met de Joden. Het Joodse volk krijgt vaak het eenzijdige verwijt dat ‘zij’ Jezus vermoord hebben. Soms wordt daaraan toegevoegd dat de Jodenvervolging dus een oordeel van God is.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

B
Die gedeeltelijke verharding wordt uitgelegd in 2 Cor.3:13-18 , als de Tora wordt gelezen, hoort men er alleen ge-en verboden in, regels en men weigert de Mashiach te herkennen in Yeshua.

Er staat ook, dat die bedekking slechts in Yeshua verdwijnt, als men begrijpt dat de genade eerst moet komen, om de heiliging, de Torapraktijk, te kunnen en te willen doen.

Die blindheid wordt weg genomen , zodra een Israeliet Yeshua herkennen wil en aanvaardt en dat is met velen het geval vanaf de opstanding tot nu toe !

Het is dus geen doemscenario!
REAGEER
B
Vervolg: geen onontkoombare blindheid, die JHWH als dienscenario op het volk heeft gelegd, want er zijn ook nu ca. 400.000 Yeshua belijdende Joden en zo waren er velen vanaf de Handelingengemeente!

Joden hebben geen excuus, als ze Yeshua als valse Mashiach afwijzen, de Tenach is duidelijk genoeg in de verkondiging van Hem en er zijn, zoals gezegd, miljoenen Joden door de tijd heen, die Hem wel aanvaard hebben, ondanks het kerkelijk antisemitisme!

Shalom,

Ben Kok (joods-chr. pastor)
REAGEER
B
Ik maak bezwaar tegen de misleiding van Willem Glashouwer/Chr v Israel. Hij stelt, dat het Gods plan is om Joden het evangelie niet te laten aannemen, te gek voor woorden.

Dat doet Mark Kinzer ook met zijn conferentie vandaag, Joden horen al bij de Vader, die hebben Hem niet nodig.

Zie Hand. 4:12, daar zegt Simon bar Jona wel wat anders" ons Joden is ook geen andere Naam gegeven dan door Wie we behouden moeten worden"!

Moshe waarschuwt terecht, dat Israel het grotendeels zou laten liggen, dit wonder van genade.

Shalom,

Ben Kok (j-chr.p.
REAGEER
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher