twijfel

God

13 maart 2018 door Sjoukje Dijkstra

Geloofstwijfel? Geen paniek! "Zelfs de dominee twijfelt wel eens"

Twijfels over het geloof. Wie heeft dat niet? “Zelfs de dominee twijfelt wel eens,” aldus online community manager Marjolein van Dijk van Alpha-Youth. Ze heeft het over het onderzoek van Alpha-Youth en EO BEAM, waaruit blijkt dat 80 procent van de christenjongeren geloofstwijfels heeft.

De twijfels hebben nauwelijks betrekking op de inhoud van het geloof. Uit het onderzoek onder zo’n 900 jongeren blijkt dat minder jongeren twijfelen aan het bestaan van God of dat Jezus de Zoon van God is. Eerder zijn de twijfels persoonlijk. Opvallend om te zien, vond Marjolein dat de vragen dan per kerkelijke stroming ook nog net iets anders ingevuld waren. Vragen waarover getwijfeld wordt, zijn bijvoorbeeld: Ben ik wel een goede christen? (Bevindelijk) Ga ik naar de hemel? (Evangelisch) Geloof ik wel echt, want ik voel er niks bij? (PKN).

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

J
onzin Abe,Geloofstwijfel heeft te maken met het feit dat we mensen zijn.Met bijbelkennis had je kunnen weten dat je in de bijbel geen mens tegenkomt zonder geloofstwijfel (of twijfel bij Gods handelen). Zelfs Jezus niet.JelteREAGEER
A
Geloofstwijfel heeft te maken met de vertrouwensRELATIE met de 3-enige God.

Je kunt ook zeggen klein of ongeloof.

Aan jezelf twijfelen is jammer en

berust op weinig bijbelkennis.

Shalom
REAGEER
L
Zolang wij twijfel niet gaan ontmaskeren en gaan zien en belijden als zonde, zullen wij in deze verzoeking blijven ronddolen. Gaan we twijfel echter belijden als zonde en de Here Jezus om vergeving vragen, zal het uit ons leven radicaal verdwijnen. Liefde is geen gevoel, liefde is een keuze en als reactie geeft God vreugde en een blij en dankbaar gevoel en niet andersom. Ineke en Luc de vries, Maassluis.
REAGEER
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher